Обвиняем за разпространяване на порнографски материали от Перник с участието на деца остава в ареста.

Съдът постанови „задържане под стража“ спрямо 48-годишния Илия Г. Той бе задържан в рамките на проведената в Перник и други градове акция срещу педофилска мрежа. За създаване на порнографските материали са използвани деца, ненавършили 18-годишна възраст.

В хода на разследването са събрани свидетелски показания, писмени доказателства и доказателствени средства. Те сочат, че в апартамент в Перник, Илия е използвал компютър с инсталирани програми за разпространяване на аудиовизуалните материали с порнографско съдържание с участието на малолетни и непълнолетни лица до интернет потребители.

Съдът прие доводите на наблюдаващите прокурори за това, че наличните към настоящия момент по делото доказателства формират обосновано предположение както за авторството на деянието, така и за начина на извършването му. Съществува реална опасност обвиняемият да извърши престъпление.

Мащабната операция за разкриване на престъплението с висока степен на обществена опасност се проведе с участието на Прокуратурата на Република България, Националната следствена служба и Главна дирекция „Борба с организирана престъпност“ на МВР.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене