Стартира реконструкцията на пътя Кресна – Влахи

В местността “Влахинска чешма” от 11:00 часа на 24.11.2022 г (четвъртък) ще бъде направена първа копка на чаканата повече от 50 години цялостна реконструкция и модернизация на общински път BLG 2131 /l-1/ гр.Кресна – с.Влахи.
През септември 2022 г. Министерският съвет на РБългария одобри проект за инвестиционен разход на община Кресна за пълна реконструкция и модернизация на общинския път до с.Влахи. На 25.10.2022 г. кметът на община Кресна Николай Георгиев подписа споразумение с МРРБ за предоставяне на финансиране в размер на 4 702 039 лева с ДДС за изпълнението на първия етап от дейностите по реализацията на обект: “Реконструкция на общински път BLG2131/I-1/ Кресна – Влахи от км 0+000 до км 8+500”.

Така, след повече от 50 г. стана възможно общинският път до с.Влахи не просто да бъде позакърпен, а да се превърне в модерно транспортно съоръжение, което ще позволява на гражданите на общината и нейните гости да пътуват комфортно и за десетина минути да стигат с лек автомобил от гр.Кресна до родното село на Яне Сандански.

Реконструкцията на общинския път BLG 2131 /l-1/ Кресна – Влахи е не просто една от най-големите инвестиции в инфраструктура за община Кресна в последните години. Тя ще позволи на Кмета и неговата администрацията най-сетне да се върнат с необходимата сериозност към намеренията за превръщане на с.Влахи в туристически обект със сериозно регионално, а защо не и национално значение. Уникалното съчетание на богата история и традиции, религиозни храмове, частично съхранена възрожденска архитектура, природни феномени и отглежданите тук автохтонни породи са отлична предпоставка за реализацията на подобни планове, а тяхната реализация може значимо да тласне напред подобряването на качеството на живот в община Кресна.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене