Седмица на предприемачеството в НПГ „Димитър Талев“

Както традицията повелява, в Световната седмица на предприемачеството в Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“ се проведе ежегодния Иновационен лагер. Участие в него взеха ученици от клубовете по интереси „Учебна компания“, „Практични финанси“ и „Статистика“. Темата на казуса, по който работиха учениците, е актуална и свързана с кръговата икономика: “Храната на бъдещето в нашия град”. Представените иновативни бизнес идеи от шестте отбора, взели участие в инициативата, предложиха начин как най-добре да приложим кръговата икономика в производството, преработката и консумацията на храна.

Подпомагани от своите ментори, учениците затрудниха журито със своите креативни идеи, с бъдеща реализация в духа на новото поколение. Сред иновативните ученически продукти са: смарт кошчета, смарт хладилници, приложения, свързани с покупката и консумацията на храни и намаляването на хранителните отпадъци във всяко домакинство.

Ползите за участниците в интензивния уъркшоп за генериране на идеи, са придобиване на опит, подобряване на уменията за работа в екип и презентиране пред публика, а в личен аспект те печелят повече увереност и самочувствие за постигането на бъдещите си цели в предприемачеството.

Иновационният лагер е поредното доказателство, че НПГ „Димитър Талев“ е иновативна гимназия, насърчаваща зеленото предприемачество, разумното ползване на ресурси и тяхното рециклиране.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене