Калоян Ханджийски напуска официално ДСБ

Лидерът на ДСБ в Благоевград Калоян Ханджийски хвърли оставка! Това обяви преди минути самият той в своята Фейсбук страница.

Pirinsko.com публикува написаното от него без редакторска намеса.

Приятели, ето, че търпението ми се изчерпа! Достатъчно компромиси направих.

Днес напускам ДСБ!

Всъщност, напускам я, за да остана верен на принципите си!

Когато преди 15 г. влязох в партията (единствената в която съм членувал), си обещах няколко неща: да бъда себе си, да защитавам и отстоявам принципите си, да гледам хората в очите и да продължа да се самоуважавам!

Е, достатъчно търпях!

Лицемерна – това е днес

ДСБ на Атанасов – не е нито демократична, нито свободна, нито дясна. Тъжно е, но наивно се надявах да тръгнем нагоре, там където ни постави Костов.Уви!

Преглътнахме ГЕРБ, после и БСП и всичко бе против собствената ни идеология…

С годините в ДСБ изведохме в култ няколко основни думички:

– ПРАВОСЪДИЕ;

– СПРАВЕДЛИВОСТ;

– ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ;

– ПЛУРАЛИЗЪМ;

– СВОБОДА;

– БОРБА С КОРУПЦИЯТА;

– РЕФОРМИ.

Е, питам, как ще СЪДИМ ПРАВО, и ще сме СПРАВЕДЛИВИ, когато не го правим в партията си? Изключваме и преследваме  различно мислещите! Изключваме ги, защото свободно казват, каквото мислят! Преследваме ги, защото гласуват различно!

Аз самият съм даден на арбитраж с предложение за изключване! Даже няма да коментирам глупостите и лъжите в които съм обвинен. Например, че съм им пречил да си плащат членския внос?! Минаха четири месеца от заседанията на арбитража – няма резултат! Удобно, нали? Това е партийното ни СПРАВЕДЛИВО ПРАВОСЪДИЕ!

Изключиха Елена Спасова и никой не успя да ми покаже едно нейно прегрешение! Четох постове, търсих да открия вина…

Виновна е, защото много говори!

Това е ПЛУРАЛИЗМЪТ ни!

Ще предлагаме ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ, но в самата ни партия всичко е централизирано! Всичко зависи от централната власт!

Например, ние в Благоевград не разбрахме кой нареди листите ни в четири избора подред?! Приеха членове със спорна репутация против волята на председателя и ръководството! Няма отчети, няма и думичка за финансирането, няма срещи и няма отговори на редица висящи въпроси! Няма анализи на грешките! Няма диалог…

СВОБОДНИ сме единствено да гласуваме… някой ни спусна за балотажа и кандидат-кмет без да е съгласуван с нас, против волята ни!

БОРБА С КОРУПЦИЯТА… Как се борим? Поставихме на избираеми места доказано зависими от ГЕРБ и ДПС хора с изключително нисък морал, които системно се проваляха! Хора се сменяха в МИРовете сякаш там няма мислещи десни избиратели! Унижавайки интелигентността ни, някои „свещени крави“ бяха в по две листи! Колко „дясна“ е тази лъжа?

РЕФОРМИ! В ДСБ нищо не реформираме. Явно много сме успешни? Например, една част от хората бяха много възмутени от устава, който наложи Радан и го намираха за недемократичен. Същите хора вече са и в ръководството, но сега си мълчат! Същият устав сега обслужва тях! Така ли разбираме ние РЕФОРМИТЕ?

Между впрочем, видяли ли сте някой виновен в ДСБ? Освен напусналите…?

Считам, че ДСБ на Атанасов изневери на идеите с които бе създадена. Затова аз днес реших и НАПУСКАМ ДСБ!

И не ме разбирайте погрешно, напускам, но в ДСБ оставям много приятели. Зная, че там има и много достойни хора! Искам да им пожелая здраве и успехи!

P.S. А за всички, които ще побързат да ме нарекът „предател“ и „да ме изпратят“ при ГЕРБ, БСП, КОД …и не знам си още къде – НЕ, господа, достатъчно търпях, оставам при принципите си!

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене