10 пъти! Банско отново е ски курорт №1 у нас

Няма изненадани от поредното високо признание за Банско. Градът под Тодорка вече е в серия 10 от 10. Всяка година през последното десетилетие Банско е №1 в надпреварата за престижните Световни ски награди (World Ski Awards). И отново е избран за Най-добър ски курорт на България!
Победителят бе определен чрез 16-седмично онлайн гласуване, което се проведе между 17.06. и 07.10.2022 на сайта на Световните ски награди – www.worldskiawards.com.

„Става въпрос за анонимно гласуване и една обективна оценка на клиентите в нашия ски център. Те явно са доволни от условията и от качеството на нашите услуги. Искам да подчертая, че всички наши зимни курорти участват в тази надпревара, но наградата е за Банско”, коментира отличието Иван Обрейков, маркетинг директор на фирмата концесионер на ски центъра.

Тази година се състезаваха 211 курорта от 25 страни на 5 континента, а активността на сайта Worldskiawards.com счупи всички рекорди, след като в гласуването се включиха над 4 млн. души. Това показва, че допитването е не просто най-голямото в бранша, но и едно от най-глобалните, които се провеждат официално. Методологията за гласуване е ясна: гласовете се подават от професионалисти, работещи в ски индустрията, потребители на услугата, туроператори, агенти и медии.

Управляван от концесионера „Юлен“, зимният център под връх Тодорка доминира класацията от 2013 год насам, като със същото до момента могат да се похвалят само следните курорти – австрийският Кицбюел, френският Вал Торенс, американският Диър Вали и руският Роза Хутор. Заради войната в Украйна обаче тази година руснаците не бяха допуснати до надпреварата.

Ски сезон 2022-2023 ще бъде официално открит на 17.12.2022 година, а специален гост ще е легендарната скиорка Мария Рийш. Банско отново ще е домакин на Световната купа по сноуборд на 21 и 22 януари.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене