Над 100 баскетболистки участваха във фестивал „Стани по-добър“ в Гоце Делчев

Гоце Делчев бе домакин на баскетболния фестивал „Стани по-добър“. Спортното събитие се организира от Българска федерация по баскетбол заедно с ФИБА (международна федерация по баскетбол) със съдействието на община Гоце Делчев.

Второто издание на фестивала “Стани по-добър” от поредицата FIBA “Her World Her Rule” се проведе във вторник в зала „Неврокоп Арена“ и събра над 100 баскетболни надежди и техните треньори от баскетболни клубове от Гоце Делчев, Габрово, Панагюрище и Бургас.

Градът домакин Гоце Делчев бе представен от Баскетболен клуб „Яворов“ с треньор Зорница Мълчанкова и Баскетболен клуб „Пирин-Гоце Делчев“ с треньор Илия Павлов.

Баскетболистките имаха възможност да демонстрират спортните си умения, състезаваха се и се обучаваха от 8 топ спортни специалисти, а техните треньори – да обменят опит и знания с колеги и специалисти.

Баскетболният фестивал „Стани по-добър“ бе открит от народния представител Богдан Боцев в присъствието на специалните гости Венци Гечев – дългогодишен треньор и специалист по баскетбол, Албена и Гергана Брънзови – бивши състезателки на националния отбор на България и специалистки по холистичен баскетбол, менторство, оптимална спортна подготовка и личностно развитие, Даниел Димитров – специалист лидерство и екипна работа.

Инициативата на ФИБА Европа е за популяризиране на баскетбола сред момичетата, който е сред приоритетните на европейската централа. Целта на инициативата е да се обхванат максимален брой малки момичета в училищна възраст и местни треньори, които да запалят искрата на любовта към баскетбола в децата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене