Деца и възрастни в Гърмен, Белица, Гоце Делчев обединени в помощ на млада жена от с. Брезница

3125.30 лв. събраха за няколко часа учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в гърменското с. Горно Дряново на благотворителен базар, организиран в помощ на 27-годишната Сибел Аян от с. Брезница. Децата правиха празнична украса и сладкиши с майките и бабите си, разделиха се с любими играчки, подредиха маси и чинове в двора на училището, застлаха ги с покривки, донесени от домовете им, и в крайна сметка почти всичко бе продадено.

Ден по-рано бе отворена и кутията за дарения в кметството, където специална комисия преброи други 2275 лв.

След като през лятото събраха 10 000 лв., за да направят табела с името на селото си с размери 30 на 5 метра, а през есента дариха още 10 300 лв. за ремонт на селската джамия, хората в селото показаха, че въпреки кризата и притесненията за тежката зима, която ги очаква, винаги може да се разчита на тях за добра и благородна кауза.

В спасяването на Сибел, която има сериозен здравословен проблем още от 2016 г., за последните 2 седмици се включиха хора от цялата община Гърмен, Белица, дориРудозем. Пример даде с. Краище, където жителите събраха над 3000 лв. и пресметнаха, че ако всяко от 10-те села в Гърмен събере по толкова, парите ще стигнат за операцията на Сибел в Турция, която е насрочена за този четвъртък. Заради малката оставаща сума от нужните 16 000 евро пари ще се събират до сряда в близките села до Гоце Делчев.

В село Горно Дряново децата направиха благотворителен базар, въпреки че не познават болната Сибел

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене