Подробности около трагедията с кмета на Якоруда!

Лидерът на ДПС в Якоруда Ибрахим Карафеиз и шофьорът на кмета Нуредин Кафелов открили трупа му в късния следобед. Рано тази сутрин както обичайно шофьорът отишъл да го вземе от дома му, но Кафелов заявил, че ще се разходи в гората в посока Трещеник и тогава ще отиде на работа. Тръгнал с автомобила си и не се явил в общината цял ден.

Притеснен шофьорът му споделил случилото се с лидера на ДПС Карафеиз и двамата тръгнали да го търсят, разказаха запознати. Видели автомобила в местност, близо до Трещеник. На първата седалка нямало шофьор, Кафелов бил на задните седалки, с рана в главата и пистолет до себе си. Бил мъртъв.

Тогава информирали полицията, било малко след 16. 30 часа. Вчера Кафелов е бил на лов, това потвърди и областният управител Н. Шушков, който разговарял с него по телефона, но кметът с нищо не подсказвал какви са намеренията му. Прокуратурата образува разследване за склоняване към самоубийство, проверявайки всякакви версии по случая, който шокира не само Якоруда, но и цялата област.

Кафелов е кмет няколко мандата и оставаше впечатлението, че ще е несменяем. Напоследък обаче той бе притиснат от правораздаващи институции и КПКОНПИ, които проверяваха множество сигнали срещу него, включително и такива свързани с конфликт на интереси.

Проверките вървяха в неприятна за Кафелов посока. Казват, че се очаквало да има обвинения по много от сигналите. Това вероятно е отключило състояние на временна депресия и той е натиснал спусъка- това е основната версия. Проверява се обаче дали кметът не е бил заплашван и склонен към фаталното решение. Тази вечер темата е най-коментирана в Пиринско, хората, които познават Кафелов са изумени и не могат да повярват, че сам е прекъснал живота си

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене