Сигнал в Топ Преса! Преподавател в училището на село Баничан ОУ "Свети Паисий Хилендарски" - с. Баничан, поиска думата: 

Скандал в училището на Баничан! Учител обвини директорката в репресия! Директорката : Спазвам закона – това правя!

Иванка Стойчева Маринова,

Иванка Стойчева Маринова,

Сигнал в Топ Преса! Преподавател в училището на село Баничан ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ – с. Баничан, поиска думата: 
“ Добър ден на всички читатели на Топ Преса. Казвам се Иванка Стойчева Маринова, по-професия учител с 34 годишен стаж и бях силово пенсионирана преди две години от директорката Магдалена Робева в Село Баничан. Без мое съгласие тя ме пусна в силово ранно пенсиониране. Аз не бях съгласна и я дадах естествено на съд,висшият касационен съд в София определи в моя полза,и трябва да се върна на работа,обаче госпожа Робева отново се проявява като феодал и не иска да ме върне на работа. Всичко е уж под предтекста,че вече съм получила годините за пенсиониране,но аз не искам да продължа да работя още много години, искам да си изработя само двата месеца предизвестие който ми се полагат,и ми се дават от висшият касационен съд.

След като тя постъпва некоректно с мен аз се разболях но за щастие успях да си възтановя  здравето, и искам да се върна отново на работа поне за предизвестието,да си взема както се полага по закон и по-решение на съда. Но Госпожата с главно „Г“  не е съгласна,има един факт аз съм родена на 3 август 1960г.Госпожата е родена 16 Август 1960г.Тя още е на работа в пенсионна възраст,за нея може тя да остава на работа,за мен не може. Как така? Тя излиза с аргумента,че конкурсите за директори са прекратени и до появата на конкурс и човек ,тогава ще предаде поста който заема сега. Тя е директор, а пък аз съм никоя,и сега аз претендирам да си изработя предизвестието да не ги вземам пак парите от училището без да съм ги изработила,тя не е съгласна.От 9 ноември 2022г. аз отказах да подпиша всякакви документи ,така ме посъветва мойта адвокатка да не подписвам нищо,тя викна двама служители от училището на село Баничан и те се разписаха и тя ме пусна по живо по здраво в къщи в пенсия.Ако има възможност някой да ми помогне поне още два месеца да упражнявам любимата ми професия,този шанс ми беше отнет две години се занимавах по-съдилища.. Стигна с едо там, че ме изкараха виновна ,че се боря с правата си за учителския фонд който се губи при силово ранно пенсиониране.В Благоевград спечелих делото.

Магдалена РОБЕВА

Магдалена РОБЕВА

В София също но Директорката е по-Висша от Министерството на Правосъдието и налага други правила.Моля обърнете внимание на моят проблем.“ Заяви едно към едно пред наши репортери госпожа Маринова и ние като коректна и уважавана медия отразяваме нейния апел без редакция. Но за да не бъдем обвинени в тенденциозност и корист, Топ Преса се обърна за становище към директрът на учебното заведение Магдалена Робева. Ето какво ни заяви тя по темата: „Спазила съм и буквата на закона. Госпожата не излиза от болнични дълго време. Съжалявам но на мен ми трябват активни преподаватели. Уважавам я, но държа на ефективен екип. “ След като госпожа Маринова се запозна със становището на директора поиска отново думана:

“ Не я е срам. Години ме държа с непостоянен трудов договор,преди около 10 години сложи Г-жа Мустакли на първи клас без нито ден трудов стаж като учител,а мен ме остави възпитател в начален курс.Само веднъж бях обещала на един випуск да ги заведа на екскурзия до Град Сандански но тя не ми разреши,без причина ми скъса личен тефтер като на ученик двойкаджия.Иска да ме накаже диспциплинарно заради двама четвъртокласника, който упражняват вербален тормоз върху първокласник,аз замествах тогава колежка и не се чуствам виновна за нищо,а и случката се развива в мъжките тоалетни без да знам какво всъщност се е случило.Аз съм учител който като възпитател бях на сборна група на първи,втори,трети,и четвърти клас..и съм работела с най-много ученици..всички учители от училището бяха предложени за учители на годината с изключение на мен.Без мое съгласие ме пусна в силово ранно пенсиониране. Дала съм е на съд .съда ме връща на работа,а тя отново ме съкращава, това искам да стане ясно. “ 
След това екип на Топ Преса посети г-жа Магдалена Робева, директор на основно училище „Св.Паисий Хилендарски“ село Баничан във връзка със сигналa подаден от г-жа Иванка Маринова и заради обвиненията в некоректното отношение на въпросната директорка спрямо подчиената и учителка. При посещението от журналисти на Топ Преса Г-жа Робева отказа да говори пред камера.Зададахме и въпрос защо е постъпила така с г-жа Маринова нейното обяснение беше,че Г-жа Маринова вече е в пенсионна възраст и трябва да излиза в пенсия,и не се съобразява с нейното искане да се върне отново на работа и да си изработи двумесечното предизвестие с което е връща на работа с решението на висшия касационен съд Гр.София.По-думите на Госпожа Робева ,Г-жа Маринова е назначена на работа от 25.07.2022,но поради здравословни проблеми.Г-жа Маринова излиза в болничен в продължение от 3 месеца и половина.Въстановявайки си здравето се връща на работа на 8.11.2022г.В периода Юли-Ноември, Г-жа Робева назначава друг Учител на мястото на отсъстващата в този период.На 9-ти Ноември без съгласието на ответната страна Г-жа Робева извиква Г-жа Медарева Учител ЦДО Прогимназиален етап и Домакина на въпросното Училище и те подписват заповед за принудително съкращаване на Г-жа Маринова пред очите и без нейно съгласие.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене