Спортно семейство отпразнува диамантена сватба на стадиона в Благоевград

Спортното семейство Димитър Тасков, бивш футболист на ФК „Ботев“ – Благоевград, и Незабравка Таскова, състезател и капитан на националния отбор по автомобилизъм, отпразнуваха 60 години съвместен живот на стадион „Христо Ботев“ – там, където са се срещнали за първи път.

Диамантената сватба отбелязаха пред своите деца, внуци, правнуци и приятели. Семейство Таскови получиха и комплимент от името на кмета на Благоевград Илко Стоянов.

„Баба и дядо са хора, от които можем само да се учим. И винаги с гордост говоря за тях. Днес прекрачиха прага на 60 години съвместен живот, т. е. нашето голямо семейство отпразнува тяхната „Диамантена сватба“. Думата „Диамант“ произлиза от древната гръцка дума „адамас“, което означава Неразрушим. А те двамата ежедневно доказват на света точно това, че са неразрушими заедно. Преминавайки през трудни периоди, но и много щастливи мигове, те са станали най-шлифованият диамант, с който ние, техните деца, внуци и правнуци, можем само да се гордеем. Благодарим ви за примера, който ни давате, а именно да бъдем добри хора, искрени и никога да не предаваме ценностите си. Благодарим ви, че ни показахте какво е истинско семейство и най-вече ви благодарим, че сте ни създали“, топли думи за тях написа и тяхната внучка – автомобилната състезателка Диана Стоянова.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене