Отрядите на ПСС в Банско, Разлог и Добринище се включиха в издирването на изчезналото момче от Перник

Отрядите на Планинската спасителна служба в Банско, Добринище и Разлог се включиха в издирването на изчезналото 12-годишно дете от Перник.

„Участвахме в претърсването на гористи терени и пресечени местности около града. В издирването използвахме четири спасителни кучета и четири мотора. С настъпването на тъмнината обаче акцията на ПСС трябваше да бъде прекратена. Водачите на кучета и кучетата остават на място, за да продължат търсенето сутринта. В готовност сме да помогнем с още хора, ако бъдем призовани. Искрено се надяваме, че момчето ще бъде открито и живо и здраво“, обявиха спасителите.
Днес подължава издирването на 12-годишния Александър в Перник. Детето е в неизвестност е с тежка форма на аутизъм, а издирването му продължи през цялата нощ, както е в ход и в момента.

Пристигат още доброволци, готови да се включат в издирването. В акцията участват хеликоптери, кучета, джипове, кросови мотори, алпийският отряд на Столична община, термокамери и дронове. Много хора през целия ден подават сигнали, че са забелязали детето в различни точки в града, но всички сигнали се оказват фалшиви. По неофициални данни става въпрос за 78 сигнала, които са разпилели усилията на спасителите.

Студеното време също е повод за притеснение, защото Александър не е облечен с дебела връхна дреха.

„Майката отдавна е избягала и е оставила детето само на грижите на бащата, който за съжаление има известни двигателни затруднения заради заболяване. Въпреки това полага усилия, грижи се за детето си и в дадения случай го е завел на разходка, защото то е пък обратното – има свръхдвигателна активност, да се поразходи детето и в един момент наистина е изчезнало“ уточни пред БНТ директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

В претърсването се включиха и 10 специалисти със специално оборудване. „С напредване на времето ще става все по-трудно.“, отбеляза кметът на Перник Станислав Владимиров.

Издирването ще продължи с надежда, че Александър е добре и чака да бъде намерен.

Александър Цветанов

Възраст: 12 години

Ръст: 150 см

Цвят на очите: пъстри

Изчезнал на 11 ноември 2022 г. от района на профилакториума в град Перник

Облечен със сив суичър, носил е розова играчка

Детето страда от форма на аутизъм

Телефон за връзка с дежурната част на полицията в Перник 076/676370

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене