Кметът Илко Стоянов връчи плакети на лекари и медицински сестри в СБАЛО „Св. Мина“

Кметът на Благоевград Илко Стоянов присъства на водосвет за здраве в Специализирана болница за активно лечение по онкология „Св. Мина“, в деня на патронния празник на лечебното заведение.
Той връчи и плакети на лекари, медицински сестри и лаборанти за проявен висок професионализъм, принос в сферата на здравеопазването и утвърждаването на авторитета на СБАЛО.

„Навършват се 20 години откакто това лечебно заведение е преобразувано в Специализирана болница. В тези 20 години много хора са намерили надежда и са получили помощ именно тук. За да има добри резултати, най-важният фактор е човешкият ресурс, затова благодаря на всички вас, които не пестите време и усилия, за да подкрепяте пациентите и да им бъдат опора“, каза в част от приветствието си кметът Илко Стоянов.
Персоналът в болничното заведение бе поздравен и от управителя на СБАЛО „Св. Мина“ д-р Теодор Велчев, който изказа своята признателност към ежедневния труд на специалистите.

На водосвета по повод патронния празник на здравното заведение, отслужен от отец Петър, присъства и председателят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков.
СБАЛО „Свети Мина” е лечебно заведение с областни функции за населението на област Благоевград. Тя е с традиции в диагностиката, ранното откриване, комплексното лечение и диспансерното наблюдение на пациенти с онкологични злокачествени и доброкачествени заболявания.

Ръководството на болницата и Община Благоевград работят по стратегия за надграждане на здравното заведение и повишаване качеството на лечение.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене