НАЦИОНАЛНО ШАХМАТНО ТУРНЕ „АСЕНЕВЦИ“ В БАНСКО

Банско ще бъде домакин на втори кръг от най-мащабното шахматно събитие – Национално шахматно турне „Асеневци“. Събитието ще се проведе под патронажа на кмета на Общината – Иван Кадев на 14 ноември от 15.00 часа в тържествена зала на НЧ „Никола Вапцаров – 1894“.
Турнето преминава през 30 града из цяла България. То се организира от Шахматен клуб „Асеневци“ – Велико Търново. Каузата на проекта е да популяризира шахмата и да даде възможност всеки желаещ да тренира безплатно.

Многократният шампион на България и професионален треньор Даян Нинов ще разкаже на участниците легендата за шахмата и ще ги запознае с правилата на играта. Предвидени са отборни игри, които ще поставят на изпитание бързината, концентрацията, креативността на състезателите, както и индивидуални съревнования с въпроси.
В 16.15 часа ще започне сеанс на едновременна игра срещу Даян Нинов и Донка Шивачева. Тя е многократна шампионка на България във всички възрастови групи и вицеевропейска шампионка за момичета, бронзов медалист на Европейско първенство при жените, активен треньор и състезател.

Победителите ще получат атрактивни награди – шахматни комплекти, раници, литература, тениски, сувенири и др. Всички участници ще се сдобият с ваучери за безплатен едномесечен онлайн курс по шахмат под ръководството на професионални треньори.
На финала ще се проведе турнир, а успешно преминалите през този етап от обучението ще получат сертификати. В проявата може да участва всеки желаещ, без значение на колко години е и дали може да играе шахмат.

Бъдете част от най-мащабното шахматно събитие в България!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене