Дервишев успял за 2-3 месеца да се сдобие с лиценз за търговия, внос и износ на скрап, с който документ бетонирал търговската си дейност.

Само в Топ Преса! Заловен с 500 кг. кокаин аферист от Слащен излиза от затвора!

Пускат от затвора Албен Дирвишев от Сращен заловен с над 500 кг. наркотик. Аферата с родения през 1966 г. в село Слащен, община Сатовча, Албен Дервишев, чийто кораб, бе задържан от наркослужбата на САЩ с 500 кг кокаин от Колумбия, бе темата на деня в родния му край доста дълго време. Случая стана сензация преди доста години. 

Сестрата на Албен е била омъжена за добилия скандална известност преди няколко години бивш председател на Потребителната кооперация в село Плетена Милко Доленски, но се развели. Във Великотърновско Милко Доленски има сходен бизнес с този на шурея си Албен Дервишев. В момента Албен е с постоянна адресна регистрация в София. С брат му Сергей Дервишев имат българо-гръцка фирма за внос и износ на пирони и желязо. През 1990 година заедно с още няколко момчета на неговата възраст от съседното на село Слащен – Туховища, Албен Дервишев напуска България и се установява в Гърция. Първоначално се е подвизавал с името Албен Йосифов Младенов. По-късно е променил фамилията си на Дервишев. От 1990 година, откакто е заминал за Гърция, Албен Дервишев се е появявал само няколко пъти, и то инкогнито под прикритие и с охрана в село Слащен, разказаха негови съседи. Той живее в Солун и е женен за гъркиня, е оскъдната информация, която се знае за Албен Дервишев в родния му край. Той е син на бившия партиен секретар на селото Йосиф Дервишев- майка му е работила е през целия си живот като акушерка. Съселяните на Албен Дервишев заявиха категорично, че се страхуват да разговарят публично по темата. Местни хора коментираха, че с бизнес делата на Албен Дервишев в България се е занимавал мъж на име Ерол, за когото знаят, че е от гр. Сандански, че е бивш митничар.

След като станало известно, че 44-годишният им земляк е българинът, който бе арестуван като краен получател на част от конфискуваните 447 кг кокаин на пристанище Пирея в Атина, хората били шокирани. Дервишев е известен в Сатовчанско като търговец от голяма величина, но въпреки че имал милиони, не помагал на близките си в Слащен. Освен възрастни родители той има и тежко болен брат – Сергей, който страда от диабет. Слащенци категорично казаха, че не им е известно братът да има каквото и да е участие във фирмите му. Албен Дервишев има регистрирана фирма “Euroname” със седалище в Солун. Твърде вероятно е съпругата му гъркиня да е един от съдружниците на Дервишев в бизнеса му, смятат слащенци. Справка в информационната система ДАКСИ показва, че Албен Йосифов Дервишев има регистрирани в България няколко дружества. Фирма “Албен Дервишев”, която се занимава с търговия, е със седалище в село Слащен. Той е съсобственик на фирма “Евронейлс” със седалище в Габрово, която е за производство на строителни и крепежни елементи. В нея съдружници са гръцката гражданка Екатерини Георгиос Дони и чехът Иржи Цетхамер. Дервишев е съсобственик и на фирма “Терра мет”, регистрирана в София, за търговия на едро с желязо и арматура. За кратко време, малко преди падането на предишното правителство, Дервишев успял за 2-3 месеца да се сдобие с лиценз за търговия, внос и износ на скрап, с който документ бетонирал търговската си дейност. Според хора от бранша за такъв лиценз се чака години и го получавали само отбрани фирми.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене