Парламентът стартира с протести срещу Бат Сали и Баракова

105850-DUPNICA_PROTEST-03

Първият ден на новите депутати ще бъде озвучен от два протеста, съобщава Нова телевизия. Причината са двама от избраните 240 народни представители.

Поддръжници на Николай Бареков ще се опитат да препречат пътя на Ана Баракова към пленарната зала. Тя беше избрана с преференция от „България без цензура”, но не склони да се откаже от депутатското си място, въпреки че от партията признаха избора й за грешка и я призоваха за това.

Нова вълна на недоволство ще има и срещу Александър Методиев – Бат Сали. Днес протестиращи ще се съберат пред централата на ДПС, след което ще се отправят на шествие към Народното събрание.

От 8.00 часа до приключването на заседанието на парламента на 27.10.2014г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието на пл.”Народно събрание”. СДВР осигурява охрана на мероприятието, съобщават от Столична община.От 09.00 часа до приключване на протест на 27.10.2014 г. се разрешава престоят и паркирането на автобусите превозващи участниците в мероприятието на централното пътно платно на бул. „Македония”.

Шествието ще се проведе от 11.00 часа на 27.10.2014 г. със следния маршрут: от бул. „Македония” по бул. „Христо Ботев”, бул. „Александър Стамболийски” до сградата на Централен съвет на ДПС, с провеждане на протест, продължава по бул. „Александър Стамболийски”, бул. „Витоша”, бул. „Цар Освободител”, ул. „15-ти ноември” до пл. „Св. Александър Невски” от страната на Светия синод.

Столичната дирекция на вътрешните работи ще осигури охрана на мероприятието и постове за контрол и регулиране на движението.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене