Логодаж превръща закритото училище в Културен дом

Старото, закрито и рушащо се училище в благоевградското село Логодаж ще се стегне и скоро отново ще приема посетители. Някогашното школо ще се превърне в своеобразен Културен дом. Това е желанието на местните хора, които не спират да правят селището все по-предпочитано място за живеене. Сградата на училището преди няколко години можеше и да рухне, но тогава се отпуснаха общински средства за ремонта на покрива и на част от постройката.

„Искаме тук да е приветливо място, където да се провеждат културни и обществени прояви, както и празници на хората от нашето село. Затова не пестим усилия, жители полагат и доброволен труд, за да ремонтираме затвореното преди много години училище. Кметът на община Благоевград Илко Стоянов взе присърце нашето желание и помогна да се осигурят финансови средства. Целта е да предоставим на хората възможно най-добри условия в тази сграда”, заяви кметът на Логодаж – Пламен Червенков.

Той уточни, че всичко ще се прави поетапно. Сега се обновява първият етаж на двуетажната постройка. Ремонтират се тоалетните, слагат се нови дограми на прозорците, поправя се подът в помещенията.

Преобразеното училище ще е поредната придобивка за Логодаж. Миналата година бе открита съвсем нова площадка за игра на деца от 3 до 12 години. В нея са монтирани различни съоръжения за хлапетата –пързалки, люлки, маса за игра на тенис. Изграждането на обекта стана благодарение на нацианалната кампания „За чиста околна среда”.

100-годишна сграда в благоевградското село, която някога е била митница, също бе напълно ремонтирана през 2021 година. С пари от бюджета на Община Благоевград вековната постройка в центъра на населеното място бе санирана. От много години в сградата се помещават кметството, пощата и местното читалище

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене