ОТЛИЧИХА БУДИТЕЛИ НА ГОДИНАТА 2022 В САНДАНСКИ

НЧ „Отец Паисий – 1919“ за поредна година отличи хората, които заслужено могат да бъдат наречени Будители! Хора, които в своята работа и дейност са „запалили“ искрицата на духовността, просвещението и културата.
Председателят на НЧ „Отец Паисий – 1919“ – Галя Вангелова връчи плакетът за Будител на 2022 г. на Валентина Харизанова. Г-жа Харизанова е автор на множество стихотворения и разкази, но основната и мисия е да прави добро. Девет години, с помощта на жители от с. Дамяница създава „Фестивал на доброто“, с който пробужда добротата, любовта и човечността у хората.

Сред будителите на 2022 г, с достойнство и особени заслуги се наредиха и имената на:
Анна Перухова – дългогодишен учител в ДГ „Първи юни“;
Елена Терзийска – дългогодишен учител и най-възрастният член на клуб „Учители – будители;
Елена Каменарова – един от създателите на фондация „Леб и вино“ и ръководител на школата по рисуване към Център за подкрепа и личностно развитие – Сандански;
Елеонора Сливкова – директор на Дирекция „Социално подпомагане“ – Сандански, учредител на Сдружение „За промяна“;
Силвия Ласкова – учител в ДГ „Първи юни“;
Силвия Николова – учител в ПГ „Яне Сандански“;
Константин Кирянов – ръководител на Духов оркестър „Емил Кирянов“, гр. Сандански;
Иванка Иванова – учител „Религия“ и ръководител на Детски православен лагер в манастир „Св. вмчк. Георги“, гр. Хаджидимово;
Михаил Митрев – ръководител на Танцов състав „Празник“.

С пожелание да останат свързани с голямото дело на тези, които българският народ нарича БУДИТЕЛИ и да продължават да предават този дух и пламък, заместник – кметът на община Сандански – Павлина Караджова поднесе на всички Будители за 2022 г. историческият роман „Будителят“.
Специални гости на празничната вечер бяха талантливите деца от Вокална група“Звънче“-Сандански и IОУ „Св. Климент Охридски“, град #Сандански!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене