Пожарът в Рила е под контрол, ще бъде наблюдаван през целия ден

12 пожарникари и горски работници от Горско стопанство „Рилски манастир“ тръгнаха около 8 ч. към района на възникналия вчера след обяд пожар в Рила, под връх Мали Калин и над язовир „Калин“. Това съобщи тази сутрин началникът на Противопожарната служба в гр. Рила Стефан Тахтаджийски, предава БНР. На практика пожарът, който обхвана около 50 декара, е ограничен от всякъде и е под контрол, ще се извършва наблюдение през целия ден.

Пожарът е ограничен и от скалите в алпийската част на Рила и между двете дерета. Реално днес едва ли ще се наложат гасачески действия, няма да се използват помпи и вода, каза началникът на Противопожарната служба в Рила Стефан Тахтаджийски. Няма никаква опасност за нищо, подчерта той.

От ЮЗДП уточниха, че  пожарът в Рила не е в гора, собственост на Рилския манастир, а в държавна горска площ.Най-вероятно човешка небрежност е причина за пожара, избухнал вчера следобед в Рила под връх Мали Калин, каза началникът на Районната противопожарна служба  комисар Светлин Георгиев

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене