Балабанов махай се!

photo_verybig_1344904

Как може да се коментира поведе­нието на застарелия младеж-социалист Асен Балабанов, който, между другото, беше много симпатичен за нас – екипа на в-к „Топ Преса“?!

Вчера и онзи ден в сърцераздирателни писма из сайтове и Фейсбук, той декларира, че ще депозира редица оставки за длъжности, които е заемал, обиден на някой си и нещо си и на това, че д-р Вла­димир Пандев е преизбран за общински лидер на столетни­цата в Благоевград. Зад това необичай­но за младия политически талант поведение прозират видимо три ракурса.

Първият издава поведение на разглезено хлапе, на което не му е угодено, и то тропа нервно с крак, разсърдвайки се на всички и напускайки групичката, с която си е играло. Как­то знаем от общественото правило – който го играе на разсърден – винаги губи!

Вторият ракурс, обясняващ действията на Асен, е близък до т. нар. по­литическо задкулисие. За повечето фактори и членове на БСП в Югозапада не е тайна, че зад Балабанов прозира сянката на Емил Костадинов – бившия депутат и днешен редови социалист. На Костадинов видно не му изнася липсата на уважение към него в партията, и пускайки мюрето си Балабанов, се надява да разпали изкуствени скандали и защо не да реализира мечтата си – тих преврат в областната Столетница.

Третият ракурс е най-вероятен, спо­ред по-младата част на благоевград­ските социалисти. Той може да бъде описан с клишираната метафора „Плъховете първи напускат потъващия кораб!“ Дали пък Асен Балабанов не се е вживял в ролята на плъх, усещайки, че нещата отиват надолу и той търси спасение, за да не му бъде поискана отговорност за от­кровения провал на избори­те в Благоевград за БСП.

Лично според нас, този цирк на Балабанов трябва да бъде приет от редовите социалисти като чисто пре­дателство. Каузата на БСП се размива в личните амби­ции на един млад социалист и неговия сив кардинал. Така, че, след като Балабан е решил да напусна с гръм и трясък идеите на БСП, то всички социалисти групово трябва да му закачат тенекията отзад и да го из­проводят с думите: „Махай се!“

Позорно е това, което се случва в об­щинските редици на БСП Благоевград и убедени сме – резултатите за пар­тията ще продължават да се сриват надолу.

Коментар: Топ ПРЕСА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене