Потресаващи СНИМКИ! Деца се гаврят с деца

Бой между ученици до английската гимназия в Пловдив предизвика бурна реакция в социалните мрежи

Социалните мрежи кипят от брутални клипове 

Зачестяват случаите на побоища и публични унижения 

Eдинайсетокласници от пловдивската професионална гимназия „Гоце Делчев“ набиха техен съученик от 8-и клас, съобщиха от полицията в града под тепетата.

Според първоначалната информация в голямото междучасие край близко заведение за бързо хранене големите ученици са нападнали 15-годишното момче и го ступали. По данни на родителите му то няма сериозни наранявания, оказана му е медицинска помощ.

За съжаление, подобни случаи все по-често излизат наяве в публичното пространство. Бой, псувни, обиди и публични унижения в социалните мрежи – децата на България показват най-лошите си лица при ужасяващи сцени на агресия.

Осем момичета от Варна бият съученичка

Осем момичета от Варна бият съученичка

Преди няколко месеца инцидент имаше в столичния квартал „Лагера“, когато няколко тийнейджъри безмилостно удрят и се гаврят с техен връстник, защото харесал и заговорил момиче от компанията им.

През септември м.г. осмокласник от Професионалната гимназия по битова техника в Пловдив беше пребит от по-голям ученик от същото училище. Нападението е станало в двора на гимназията, а пострадалото момче бе с тежко комоцио. Ученикът е бил пребит пред очите на десетки негови връстници, които са били в междучасие.

Ученичка от 10-и клас в Стара Загора удря и рита деветокласничка

Ученичка от 10-и клас в Стара Загора удря и рита деветокласничка

„Предлагали са му учебници, но той вече си беше купил. Когато им отказал, те го попитали защо говори с глас на обратен. Той им отвърнал, че може да говори както си иска, защото гласът си е негов. Тогава те викат побойника, който го удря с юмрук. Синът ми пада на земята и си удря главата“, разказа бащата на пострадалото момче Красимир Наков.

Бургаски ученички показаха агресия през 2016 г.

Бургаски ученички показаха агресия през 2016 г.

През 2020 г. беше разпространен клип, на който се вижда как ученичка от 10-и клас удря, блъска на земята и рита момиче от 9-и клас. Причината за свадата е момче.

„Оказа се, че едно от момичетата е харесало снимка в инстаграм на едно момче и това е поводът да се съберат и да се обясняват. След което са преминали към физическа саморазправа. Наоколо е имало и други деца, и ученици от друга гимназия е имало, успели са все пак да ги разтърват с помощта и на охраната“, обясни директорът на училището Димитър Ябълкаров.

Седмокласник също се оказа със счупена ръка след бой между ученици в Благоевград. Сбиването е станало пред една от елитните гимназии в града. До физическата саморазправа между две групи непълнолетни се стигнало след закани в социалните мрежи. Пострадалият ученик е от Природо-математическата гимназия в Благоевград. Освен него вследствие на сбиването с охлузвания е и деветокласник от същото училище.

През 2017 г. бой между ученици до английската гимназия в Пловдив предизвика бурна реакция в социалните мрежи. Заснет бе клип със схватка между двама тийнейджъри, която стана обект на внимание от страна на полицията и на ръководството на елитното училище. Тогава се съобщи, че боят е организиран в социалните мрежи. От полицията обаче отрекоха да става въпрос за организирана среща със залагания. Според полицаите побойниците са от различни училища и са имали конфликт, който решили да разрешат с юмруци.

Особено брутална по отношение на ученическата агресия беше 2016 година. Тогава навръх 15 септември две момичета нападнаха своя връстничка, обвинявайки я, че е правила секс с тяхно познато момче. Докато едната побойничка напада жертвата, удря я, дърпа я за косата и я поваля на земята, другата снима случващото се с телефон и така случаят става известен. В края на потресаващото видео момичетата карат жертвата си да се съблече чисто гола. Впоследствие се оказа, че побойничките са 14-годишни, а подложената на унижение ученичка – на 13.

Отново през септември 17-годишно момче беше пребито в двора на гимназията в Исперих заради момиче. Неджатин е нападнат от петима деветокласници, които му потърсили сметка защо контактува в социалните мрежи с тяхна позната. Спорът датирал от няколко месеца по-рано, а пререканието завършило с побой, започнал в голямото междучасие. Накрая Неджатин се оказа със счупен нос и насинено око.

Две ученички от Бургас се сбиха през март същата година, а след мелето едната се оказа в болница.

„Ударих я няколко пъти в главата с меката част на ръката си“, призна дванадесетокласничката Илияна, която прати за лечение своя съученичка след спор между двете. Скандалът тлеел от три месеца, като в социалните мрежи били разменени и заплахи. Накрая се виждат на живо и Илияна замерила Яница с бутилка минерална вода, като последвали и удари.

Цели 8 момичета от Варна скочиха на своя съученичка и я пребиха. Клип от бруталното изпълнение се появи в социалните мрежи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене