Трагедия! Наша голяма актриса умря при мистериозни обстоятелства!

Синът й Иво Стайков настоявал да бъде направена аутопсия с подозрения, че майка му си е отишла от насилствена смърт

Актрисата Виолета Донева е била открита мъртва в апартамента си в столичния квартал „Изток“ преди няколко дни, става ясно от информация на МВР. Звездата на Военния театър бе на 79-годишна възраст.

След като няколко дни не се появявяла пред блока и не отговаряла на телефонните обаждания на приятелки и на сина си, била повикана полиция. Вратата на жилището била разбита, а в антрето лежал трупа на популярната актриса, направила забележими роли на сцената на Военния и в постановките за телевизионния театър от 70-те години на миналия век.

От полицията отказаха коментар дали по тялото й са открити следи от насилие. Смъртта й обаче е доста странна, тъй като тя нямала никакви болежки и до последно общувала активно с приятели и колеги.

Синът й Иво Стайков, който е нейно дете от брака й с режисьора Людмил Стайков, настоявал да бъде направена аутопсия и подозирал, че майка му си е отишла от насилствена смърт.

Родената през 1943 г. звезда на театъра от години не се изявява на сцената. Тя бе обявена за „заслужил артист“ през 1974 г. и бе носителка на орден „Кирил и Методий“ II степен.

Малко след това се развежда и с режисьора Людмил Стайков. Снима се в постановки в телевизионния театър до средата на 80-те години на миналия век. След това са занимава с дублаж на филми и преводи.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене