Община Разлог се зае с подобряване условията в Здравна служба на с. Баня

Община Разлог монтира нова водопроводна тръба, свързана към сградата на здравната служба в село Баня. Дейностите бяха наложени след запушване и изгниване на досегашната водопроводната мрежа, чрез която минералната топла вода достига и отоплява лекарските кабинети.

Във връзка с тежкото състояние на здравната служба, миналата седмица кметът на община Разлог инж. Гърменов, зам.- кметът г-н Гюров и г-жа Магда Първанова, кмет на село Баня, разговаряха с д-р Гърменлиева и Николай Ушев, отговори за минералната вода, а експерти от общинска администрация започнаха изготвянето на основен проект за реконструкция на сградата.

“Състоянието на здравната служба в селото е изключително тежко. Започнахме планиране за цялостно обновяване на сградата, с обособяване на подпокривно пространство, с място за отдих, поне шест лекарски кабинета, манипулационна, чакалня и други помещения, оборудвани по всички изисквания за такъв вид център. Намеренията са ни качествено 24- часово предоставяне на здравни грижи за всички жители и гости на село Баня.”, заяви г-н Гюров.
За да се осъществи желанието на Община Разлог за реализиране за по-добри условия и предоставяне на здравните услуги, инж. Гърменов и г-н Гюров предложиха двата лекарски кабинета временно ще бъдат изместени в сградата на кметството.

“В сградата на Кметство- село Баня имаме възможност да ви предоставим топли помещения, да ги обособим спрямо вашите лекарски нужди и същевременно да започнем основен ремонт на здравната служба. За удобство на пациентите ще бъде обособим място като чакалня и мокро помещение. Ангажираме се при нужда ще разширим порталите и да изградим нова рампа, съобразена с всички изисквания за нейното изпълнение! ”, поясни инж. Гърменов.

До осъществяване на проектните дейности и тяхното реализиране, свързани с изграждането на отоплителна система, дворно пространство, монтаж на ограда и оборудване, присъстващите единодушно решиха здравните услуги да се предоставят в центъра на селото. В близките месеци, на първия етаж в кметството ще бъде разположени кабинетът на зъболекарката д-р Гърменливия и общопрактикуващия лекар- д-р Русков, който също бе поканен на провелата се среща.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене