Мицкоски идва в Благоевград за откриването на „македонски клуб“

Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски в неделя ще присъства на откриването на „първия македонски културен клуб“ в Благоевград.

Тази информация бе официално потвърдена от ръководството на партията. За нея съобщават и близките до ВМРО-ДПМНЕ медии в Скопие. Първоначално се твърдеше, че на официалното откриване в недела, 30 октомври, ще има само представители от формацията. Мицкоски е взел решението си да присъства лично в Благоевград късно снощи.

Македонският премиер Димитър Ковачевски няма да присъства, но призова всички, които имат възможност да бъдат на откриването на клуба, защото „по този начин се постига сближаването между гражданите и държавите“. Новоназначеният посланик на РСМ в София Агнеса Руси Поповска е сред поканените за откриването на клуба.

БГНЕС припомня, че на 30 октомври в Благоевград е предвидено официално да бъде открит „Македонският културен център „Никола Вапцаров”. Начинанието е финансирано от „Македонското международно движение за правата на човека (ММДПЧ). Според разпространената информация, културният център ще бъде ръководен от Македонското сдружение за защита на основните индивидуални човешки права – „организация, която защитава правата на угнетеното македонско малцинство в България”. Уточнява се, че сдружението ще продължи да получава финансови средства от Македонското международно движение за правата на човека.

„Македонското международно движение за правата на човека призова медиите, журналистите, политическите партии и всички, които наистина са заинтересовани да защитават човешките права, да осъдят системното нарушаване на правата на македонците”. От ММДПЧ призовават да бъдат дарени средства за македонския културен център „Никола Вапцаров”. „Македонците са изправени пред най-сериозната в новата история заплаха за нашата идентичност и съществуване като македонци.. Действайте сега”, призовават от македонисткото движение. /БГНЕС

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене