Поетът Асен Стругов с нов лиричен сборник, посветен на будители от миналото и настоящето

„Път към безсмъртието“ е най-новата книга на писателят Асен Стругов от с. Гърмен. Тя бе представена за първи път пред публика в с. Долен, община Сатовча. Следващата промоция ще се състои в гр. Разлог точно в Деня на народните будители. Планувани са представяния в Благоевград и Гоце Делчев.

„Това е съкровена за мен книга. Реших, че трябва да покажа не само творците от Неврокопско, но и от цяла България“, разказва 86-годишният поет. В серията от посвещения, които е написал, са възпети в рими национални герои като Христо Ботев, Васил Левски, Пейо Яворов и Гоце Делчев, както и съвременни автори като Евтим Евтимов, Дамян Дамянов, Людмил Стоянов, проф. Пантелей Зарев, проф. Костадин Динев, Запрю Икономов, Зафир Кънчев, Георги Жерев, Надежда Захариева, Веселин Стаменов, и още много на брой творци, които днес наричаме будители.

Книгата е разделена на три дяла. Първата част е „Духът на поета“ и представя стихове и посвещения на общо 120 души. Втората част е сбор от любовната лирика и е под надслов „Любовта на ангелите“. Третата част е наречена „За влюбените и смъртта не е раздяла“. В нея съм показал с какво остават безсмъртни всички творци“, пояснява Асен Стругов.
„ Път към безсмъртието“ излиза от печат с финансовата подкрепа на кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов. Тя ще достигне до млади читатели чрез серия от срещи с ученици в няколко гимназии, разкри още авторът. „Радвам се, че младите четат и харесват моето творчество“, добави той.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене