Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим проведе среща-разговор със студенти в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим се срещна със студенти, докторанти и преподаватели от Философския факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Станалата вече традиционна среща бе на тема „Европейските ценности в контекста на съвременния свят“. Тя се проведе в деня, в който отбелязваме празника Света Богородица „Всех скорбящих радост“.

Проф. д.ф.н Валентин Канавров изрази радостта си, че след двугодишно прекъсване във Факултета отново на посещение е Неврокопският митрополит Серафим. Проф. Канавров постави акцент върху духовното единство и социалната мисия на Университета и Църквата и подчерта техния ангажимент към децата със специални потребности. Днешния ден Църквата посвещава на своята мисия към болните деца и децата с увреждания.

В своята беседа Неврокопският митрополит Серафим говори за промяната на ценностите, която е осезаема в нашето съвремие, за това как тя се отразява на младите хора и доколко осъзнато студентите възприемат всичко това. Той постави акцент върху вечните и неизменни ценности, които Църквата и Университетът следва да помнят, пазят и изповядват.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене