За трети път! Община Гърмен търси купувач на рушащото се училище в село Ореше

Отдавна закритото училище в гърменското село Ореше продължава да се руши. Сградата и помощната постройка към нея вече са опасни за преминаващите хора.

Затова Община Гърмен ще се опита за трети път да намери купувач на парцела. Той се намира в центъра на населеното място, където живеят стотина души, а почти всички са пенсионери. От Министерството на образованието и науката отдавна са дали становището си, че този имот, който е частна общинска собственост, е с отпаднала необходимост.

„На предишните два публични търга не се яви никой. Цената на имота тогава бе около 35 000-36 000 лева. Сега е по-ниска – 32 139 лева без ДДС. Това е изготвена пазарна оценка от лицензиран оценител и е началната тръжна цена. Най-голямото ни притеснение е, че двете сгради се рушат, покривите са паднали. Преди време махнахме керемидите, за да не стане инцидент. Но самите постройки са опасни”, коментира кметът на ощина Гърмен – Феим Иса.

С решение на местния парламент управникът трябва да извърши продажбата на бившето училище в село Ореше по реда на Закона за общинската собственост. Двуетажната сграда на училището е със застроена площ 160 квадратни метра, а помощната сграда е със застроена площ от 170 квадратни метра.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене