Заедно срещу болестта! АУБ и Община Благоевград организират маратон и благотворителен базар в подкрепа на жените, диагностицирани с рак на гърдата

Американски университет в България и Община Благоевград ще окажат своеобразна подкрепа на жените, диагностицирани с рак на гърдата.
В тази връзка, на 22 октомври ще се проведе инициатива под надслов „Мисли навреме“.
В рамките ѝ е предвиден маратон по Алеята на здравето. Стартът ще бъде даден в 11.00 часа при първата от детските площадки, намиращи се на пешеходната зона за „Бачиново“ и ще стигне до езерото в парка.

Паралелно с това, по продължение на алеята през деня ще бъдат подредени и маси с различни артикули, които могат да бъдат закупени с благотворителна цел от жители и гости на Благоевград. Събраните средства ще бъдат предоставени на НПО „Една от 8“ и ще бъдат използвани за лечение на жени с рак на гърдата и предотвратяване на заболяването.
Чрез инициативата се цели да бъде повишена осведомеността на хората относно рака на гърдата, както и важността за навременното установяване на заболяването.

В събитието, в което активно участие ще вземат студенти от клуб „Клуб за по-добро общество“ към АУБ, може да се включи всеки желаещ.
Октомври е обявен за Световен месец за борбата с рак на гърдата през 1985 г. Оттогава, всяка година през този месец в цял свят се организират различни събития, чиято цел е както да популяризират причините за възникването на това заболяване, така и да акцентират върху огромното значение на превенцията и ранното му откриване.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене