СЮЗО проведе в Банско обучителен модул

Сдружение на Югозападните общини организира шест обучителни модула с цел повишаване професионалния капацитет на общинските доброволни формирования в общините членове и на противопожарните служби в Югоизточния планов регион на Република Северна Македония.
Вторият обучителен модул, от предвидените шест, е част от дейностите по проект „Трансгранично сътрудничество за борба с горските пожари”.

СЮЗО, като водещ партньор по проекта, бе домакин на групата от над шейсет участника в гр. Банско. В програмата бе застъпена теоретичен материал, но основно се проведоха обучения на терен. Доброволци и професионални пожарникари от пограничния регион надградиха знания и умения в работа си с противопожарни ръчни механизирани инструменти. На терена на РСПБЗН гр. Банско, участниците имаха възможност да работят с хидравлични инструменти, да симулират оказване на първа долекарска помощ на пострадали при ПТП и да споделят опит помежду си.

Предстоящите обучения по програмата са вече планирани, а темите са още по-интригуващи за участниците от целевите групи. Третият обучителен модул отново ще се проведе в България на 3/11/2022 и 4/11/2022г. Последващите обучения ще се проведат на територията на Република С. Македония.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене