Националния печат

печат

В. „Сега“

Над 15 хиляди нелегални имигранти са спрени на границата за 9 месеца

15 126 нелегални имигранти са били спрени на границата и не им е било позволено да влязат в България за първите 9 месеца на годината. Това съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров вчера. Над 3800 души са успели да влязат и да кандидатстват за бежански статут. Тази година са били задържани и над 400 души, които се занимават с каналджийство и незаконен трафик на имигранти. Преди два дни правителството даде знак, че очаква още по-голям наплив заради разрастването на кризата в Близкия изток и в Африка.

План за скоростно сливане с НАП парализира митниците

На фона на неизпълними приходи за 2014 г. и опит за наваксване на минуса в хазната агенция „Митници“ изпадна в пълен ступор заради изтекла информация за скоростното им сливане с НАП. Според неприпозната от никого концепция, разпратена вчера от синдикатите в митниците до медиите, митничари и данъчни трябва да бъдат обединени в единна приходна агенция още от 1 януари 2015 г.

България иска от ЕС още 77.5 млн. евро за наводненията

Регионалното министерство оцени щетите от наводненията в Северозападна България на 77.5 млн. евро. Вчера оттам съобщиха, че ще изпратят втора апликационна форма за помощ за възстановяване от наводненията от фонд „Солидарност“ към ЕС. Тя вече касае обилните дъждове в Северозападния район в периода 31 юли – 2 август 2014 г. Оценката на щетите надхвърля минималния праг за регионално бедствие според регламента на фонда.

В.“Монитор“

Изчезна режисьорът Захари Паунов

Режисьорът Захари Паунов е изчезнал след края на кинофестивала „Златна роза”, на който беше отличен филмът му „Омбре” за индивидуални постижения в актьорската игра. 49-годишният мъж е бил забелязан за последно на 18 октомври около 12,30 часа, когато си тръгвал от хотел „Черно море” във Варна, сигнализирали близките му в полицията. Отседнал там заради едноседмичния фестивал в морската столица.

Наш хакер за 2,5 г. в US затвор

2,5 години в щатски затвор ще изкара български хакер, осъден за източване на кредитни карти зад океана. Американските медии съобщиха вчера, че нашенецът е свързан с мрежа за киберпрестъпност, отговорна за кражбата на милиони долари от банкови сметки. 32-годишният Алекси Коларов се укривал близо десетилетие от щатското правосъдие, съобщиха още медиите зад океана.

1,20 лв. за преразказ на „Една българка” в нета

 Срещу есемес на цена 1,20 лв. всеки ученик може да си купи готов преразказ от интернет. И ако допреди няколко години търговията с готови учебни материали беше предимно за студентите и по-големите ученици, то в момента писмени разработки и пищови се предлагат за продан в интернет дори и за децата от прогимназията, показа проверка на „Монитор”.

В. „Стандарт“

Три дни мъгла убиец

Мъгла убиец ще покрие страната ни утре вечер. Очаква се в нощта срещу неделя у нас да влезе леденият циклон от Сърбия. Той ще се задържи поне до сряда. Непрогледната пелена ще пада сутрин и вечер, твърдят синоптиците. Тя ще принуждава шофьорите да отбиват от пътя, тъй като видимостта ще става под половин метър. „Наричаме я убиец, защото се спуска непредвидено и не само в низините“, обясниха още метеоролози.

Бойко с кабинет на стабилността

Бойко Борисов ще е министър-председател на кабинет на стабилността. А в състава му ще бъдат включени най-добрите експерти на ГЕРБ и Реформаторския блок. Това коментираха за „Стандарт“ депутати от партията победител на изборите на 5 октомври, два дни преди 43-ото народно събрание да бъде конституирано.  Според високопоставени ГЕРБери по формулата на коалиционно правителство, но без министерски кресла, Патриотичният фронт ще подкрепя кабинета.

Червените се броят за широка коалиция

Новият дебат за евентуална широка коалиция между БСП и ГЕРБ в неделя е обречен на провал. А всеки, който дръзне да повдигне темата за евентуални преговори с Бойко Борисов, ще бъде заклеймен като предател на червените редици. Това коментираха за „Стандарт“ вчера ключови членове на Изпълнителното бюро на БСП. И уточниха лаконично: „Съотношението „за“ и „против“ е 1/3 към 2/3″. Навръх Димитровден председателят на партията Михаил Миков свиква заседание на Националния съвет на БСП.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене