Мерцедесът на съпругата на съветника Красимир Роячки, „арестуван“ шести ден в частен паркинг в Благоевград, след отказ да го премести, за да не плаща „Синя зона“

Миналата сряда съпругата на благоевградския общинския съветник и бизнесмен Красимир Роячки – Ивана Роячка се отказала да ползва колата си след сблъсък за паркиране до банковия офис в който работи.
Автомобилът й марка Мерцедес шест денонощия вече стои заключен, заради отказът й да го премести и да освободи място да излязат с колите си собственици на жилища в кооперацията, в чийто прилежащ терен е импровизирания частен паркинг.
Словестната престрелка се разиграла след молба на бизнесмена Петър Иванов, който живее в кооперацията срещу хотел „Ален мак“ на бул. „Св. Св. Кирил и Методий“ 2. Той помолил служителите в банковия клон на партерния етаж да преместят колите си, паркирани в свободния терен към сградата. Този терен собствениците ползват от 2-3 години като паркинг. „Със съседите монтирахме преди време анти-паркинг устройство тип „скоба“, за да ограничим достъпа на външни лица. Въпреки това служители в банката, включително и шефът им, който рядко идва от София оставят автомобилите си в мястото ни, вместо да си плащат „Синя зона“, обясни хлебарят П. Иванов.
До напрежение се стигнало, когато заради колите на работещите в банката, живеещите в кооперацията не можели да извадят своите автомобили, тъй като се оказали блокирани. „След поредния такъв случай миналата сряда помолих паркираните МПС-та в мястото ни да се преместят и предупредих, че ще заключа „скобата“. Всички го направиха с изключение на съпругата на съветника Роячки, която ми заяви, че й било скъпо да оставя колата си по 8 часа на „синя зона“.“, не скри разочарованието си бизнесменът. Като дал достатъчно толеранс, П. Иванов заключил паркинга, и така мерцедесът на съпругата на съветника вече шест дни е затворен вътре. Интересно е, че и никой от останалите живеещи в кооперацията не е отключил до момента скобата, за да освободи колата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене