Светла Данаилова беше избрана за председател на Общински съвет – Петрич

Инж. Светла Данаилова е бивш дългогодишен директор на ПГИТ „Проф. Д-р Асен Златаров“ в гр. Петрич. Висок професионализъм, умения за работа в екип, дипломатичност и прецизност – това са само част от качествата на новия председател.

Инж. Данаилова каза, че наследява на поста двама силни предшественици – Георги Тренчев и Благой Калъпсъзов, вдигнали високо летвата за работата на председателя.

Обеща да работи със същата отговорност и с всеки един съветник. Благодарност за работата към досегашния председател Георги Тренчев, най-дълго начело на Общински съвет, изрази кметът Димитър Бръчков.

„Висок професионализъм, изключителна подготовка и познаване на нормативната база, най-добрият финансист“, бяха думите на кмета за Георги Тренчев, който напусна ОбС.

Димитър Бръчков директно заяви от трибуната, че няма как някой от опозицията да си припише заслугата за напускането на Тренчев, защото не е причината. Новият председател на Общински съвет инж. Светла Данаилова до този момент не се поддаде на опитите за конфронтация, подети от опозицията, а постоянно се придържаше към добрия тон, дори в случаите, когато той беше тенденциозно нарушаван, включително и с коментари, изцяло на личностна основа спрямо Данаилова.

Искрено се надяваме, че именно това ще бъде поведението – по примера на г-жа Данаилова – преди всичко уважително към всеки един в залата!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене