Брезница ще е домакин на голямо спортно състезание!

За първи път Гоцеделчевското село Брезница ще е домакин на голямо спортно събитие. На 28, 29 и 30 октомври 2022 година ще се проведе международно състезание “Trophy Breznitsa -2022” за автомобили с висока проходимост, част от републиканския шампионат по офроуд. Проведена изцяло по правилата на БФАС (Българска федерация по автомобилен спорт), надпреварата ще се състои в три етапа, с обща дължина на трасето над 80 километра, изцяло в землището на село Брезница.

Състезанието ще се състои в два класа, изцяло по пътна книга, със задължителното присъствие на навигатор:

1. Клас СОФТ – трасе със средна сложност.

2. Клас ХАРД -тежко трасе за пилот и навигатор.

Освен постигане на добро време и класиране на челно място, предизвикателство за всички ще бъде да опазят своята психика, физика и машина до финала.

Организатори на събитието са инициативен комитет от село Брезница, кметство Брезница, община Гоце Делчев и спортен клуб “Бреслау”. Не на последно място участие взеха собственици на местни фирми и представители на бизнеса от целия регион, които подпомагат финансово провеждането на “Trophy Breznitsa – 2022”.

За всички участници, гости и жители организаторите предвиждат богата, културно-музикална програма, която ще се проведе в центъра на селото на 28 и 29 октомври 2022 година.

Високите скорости и високи нива на адреналин са гарантирани!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене