Янев: Българският народ не ни изпрати в НС, за да демонстрираме партиен егоцентризъм

Българският народ ни изпрати в парламента, за да търсим решения, а не да го занимаваме със себе си или да демонстрираме партиен егоцентризъм. Това каза лидерът на „Български възход“ Стефан Янев от парламентарната трибуна в деня на откриването на първото заседание на Народното събрание.

Той уточни, че това са решения, които са важни за българските граждани и бизнес, решения, свързани с кризите, инфлацията, цената на живота, за бъдещето на децата на България и това на страната. Стефан Янев посочи, че за търсенето на тези решения от коалицията се концентрират над три основни теми – сигурност, справедливост и солидарност, предаде БТА.

Посланието е да се държим подобаващо като отправим ясни послания, за да сме полезни на себе си и на съюзниците си, добави Янев. Идеята за напускане на съюзите подвежда съюзниците и нас самите. Апелът към съюзниците е да сме солидарни, да се подкрепяме в труден момент. Солидарността е основна ценност като граждани на ЕС. Считаме, че солидарността е и дълг към нашите майки и бащи, каза Янев. Който работи в интерес на българския народ, е добре дошъл в лодката на „Български възход“, добави още той, предаде БГНЕС.

Янев допълни, че от „Български възход“ считат, че солидарността също е и дълг към нашите майки и бащи, към техните достойни старини, както и дълг към децата на България, дълг към тяхното патриотично възпитание, към тяхното образование, дълг към българския бизнес, който не трябва да се чувства като емигрант в собствената си страна.

„Заедно – общество, бизнес, държава в равноправно партньорство, можем да сътворим възхода на България“, категоричен е Янев.

По думите му справедливостта изисква редът и правилата да се отнасят за всички и да се спазват за всички. „Има 10 – 15 личности, които ни разделят – ще работим за механизъм за одит на дейността на тези 10 – 15 човека“, съобщи той и заяви, че ако това не бъде направено, има риск държавата да бъде превърната в територия.

Янев заключи, че който работи в интерес на българския народ и за гражданския интерес, е добре дошъл в „Български възход“. „Който работи против трите „С“, е наш опонент“, каза още той.

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене