Радев към депутатите: Избирателите ще се почувстват предадени, ако парламентарното време бъде удавено в скандали

Позволете ми в деня на Иван Рилски, който призоваваше за смирение и за единство, да благодаря за поканата и възможността да приветствам всички вас. Тoва заяви президентът Румен Радев от парламентарната прибуна в объщението си към депутатите.

Искрено се надявам 48-ото Народно събрание да ни изведе от спиралата на политическа нестабилност, се обърна той към новите народни представители.

Парламентарното време е особено ценно и избирателите ще се почувстват предадени, ако то бъде удавено в скандали. Хората очакват решения в борбата с бедността, с високите цени и с ниските доходи, каза още президентът.

„Въпреки краткия живот на последните парламенти, всяко начало е заредено с надежди. Пред вас се открива възможността да оставите достойна следа в историята с проява на разум, на гражданска отговорност и воля в тези трудни за България и Европа времена“, обърна се Радев към депутатите.

Нужен е разум, нужен е кураж, за да се състави правителство, което да поеме отговорност и да управлява във време на тежки изпитания, допълни той.

Ширещата се безнаказаност уронва вярата в държавността и е причина за тежка морална деградация на обществото. Радев обясни, че очаква да бъдат предприети сериозни мерки.

Основен приоритет на работата на парламент и правителство е гарантиране на националната сигурност. Още днес служебното правителство ще внесе приетата програма за приоритетни инвестиционни разходи на МО и проекта за вторите осем самолета. Този парламент трябва да вземе решение дали България ще загуби въздушния си суверенитет, каза Радев. Надявам се войнолюбците да са малцинство в 48-ото НС, добави той.

Очаквайте подробности!

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене