ВИСОКА ОЦЕНКА ЗА ДАРБАТА НА ХУДОЖНИЧКАТА МАРИАНЕЛА ПЕТРОВА

13-годишната художничка Марианела Петрова представи училището си – СУ”Неофит Рилски” гр. Банско, и Благоевградска област в националния конкурс под надслов „С очите си видях бедата”. Конкурсът е традиционна инициатива на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” при Министерство на вътрешните работи с партньорство на Министерство на образованието и науката и е част от Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на МОН.

Талантливото момиче спечели първо място в своята възрастова група. На специална церемония в Националния дворец на децата тя беше поздравена от зам.-министъра на образованието Мария Гайдарова, министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев и директора на ГД ПБЗН гл.комисар Николай Николов.

Марианела получи още една изключително ценна награда за своята рисунка. Директорът на Планинската спасителна служба Емил Нешев отличи нарисуваната с голямо майсторство картина на спасителна акция и подари на младата художничка един ден с планинските спасители, който тя ще прекара с тях в планината. Картината беше откупена от ПСС с благотворителна цел за подпомагане на децата на загинали или пострадали при изпълнение на служебните си задължения пожарникари и спасители. Рисунката на Марианела ще краси базата на ПСС-отряд Банско.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене