Община Сандански оказа помощ на самотна скитница

Възрастната жена е от Горна Оряховица и от години обикаля градовете на България, като това се е превърнало в нейн начин на живот. Обикновено през есента, жената посещава град Сандански като остава за няколко дни. През годините, служители на община Сандански и Дирекция „Социално подпомагане“ са осъществявали контакт с нея, като са и предлагали помощ и подкрепа, които тя винаги е отказвала.

Направена е връзка с дъщеря и, която обясни, че това е нейният начин на живот, че има собствени средства, не проси и не пречи на никой. Тя допълва, че майка и няма да приеме нашето предложение за помощ, тъй като такава е нейната воля.
Късно вечерта на 12 октомври жената е забелязана отново да нощува на открито в града. Още сутринта на 13 октомври, служители на община Сандански и служители на Дирекция „Социално подпомагане“ Сандански започват да обхождат територията на града и обичайните места, на които жената престоява. За съжаление, не е открита. В същия ден вечерта е получен сигнал, че жената нощува на пейка на площада в град Сандански.

На място се отзовават кмета на община Сандански и служител на Център за обществена подкрепа, които с много усилия я убеждават да пренощува в сградата на община Сандански. Жената се съгласява само заради това, че в това време е валяло дъжд и е отказала всякакъв друг вид помощ – медицински преглед, храна и постоянен подслон.
Днес, жената е заявила желание да напусне осигуреният и подслон като е съобщила, че след като приключи с личния си ангажимент, ще напусне и града.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене