Миряни атакуваха храма на Ванга в Рупите на Петковден

Очаквано хора от цялата страна дойдоха днес в църквата „Света Петка“ на пророчицата Ванга за храмовия празник. Местността Рупите се изпълни с народ, паркингът се задръсти от коли и автобуси. Миряни запалиха свещи в храма и присъстваха на богослужението, което води отец Живко. Те положиха цветя на гроба на ясновидката и се поклониха пред паметта й. Постен курбан за здраве се раздаде в ранния следобед. Хората опитаха опитаха някои от любимите на Ванга ястия – лозови сарми, чушки, боб.

С тържествен водосвет се откри нова зала в манастирския комплекс на пророчицата Ванга. Залата „Заветите на Ванга“ е изпълнена с интересни информационни табла, върху които има снимки с нейните прочути и мъдри послания към хората. Посетителите се докоснаха до духа на ясновидката и видяха най-важните й завети към човечеството. Някои от тях гласяха следното: ”Власт не се държи с лъжа”, „В страх не се живее”, „Не се карайте, а се обичайте всички”, „Да няма завист – да няма лошо!“.

След водосвета на залата свещеникът ще освети и две скулптури – „За светлината“ и „Прошка“, които са дело на известния ни скулптор Иван Славов.

„Всички почитат баэа Ванга като светица заради добрините, които е сторила приживе на хиляди нуждаещи се от нейната подкрепа, като им е вдъхнала своята вяра, любов и кураж. Вярват, че продължава да им помага и да ги закриля“, сподели управителят на комплекса Серафим Иванов.

/ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене