Абсурдна идея за разрушаване на аквапарка и закрития басейн скандализира Благоевград!

Пост в мрежата извади на светло частнособственически апетити за застрояване на парковата зона. Този път „протестърите“ срещу реновирането на парк Бачиново сбъркаха. Лъснаха задкулисието и пъклените им планове.. 

Абсурдна идея за разрушаване на Аква парка и закритият плувен басейн в Благоевград и изграждането на „нова“, голяма входна градина за Алеята и Парк Бачиново, прокарана в пост в социалната мрежа, скандализира обществеността в областния център.

Авторът на поста, маскиран като „добър стопанин“ представя идеята за разрушаване като част от визията му за развитие на града. Маската му обаче бързо падна, а опитът да се подцени ингелигентността на благоевградчани и приспи бдителността им, с високопарни брътвежи, наричани грижа за града, удари на камък.

Жителите на областния център настръхнаха срещу подобна възможност, която ще остави Благоевград без басейн и Аква парк, ще убие мечтата на хората да се възползват от природните дадености на града, обричайки ги да ползват басейните в съседни общини.

Факт е, че Аквапаркът и закритият плувен басейн в момента са символ на неадекватна общинска политика в последните години, свидетелство за безхаберното отношение на концесионер, който съсипа общинската собственост и днес е място, което вместо да носи наслада- плаши.

Идеята за окончателното разрушаване на Аква парка и басейна обаче извади на светло задкулитието и частно-собственическите напъни за застрояване, нещо за което общинският кмет Илко Стоянов отдавна предупреждаваше.

Именно, за да се спре агресията на икономически и политически бизнескръгове за застрояване, се търсеха начини аквапаркът и басейнът да бъдат реновирани и модернизирани, и така да се сложи край на апетитите на шепа бизнесмени и техните глашатаи… яхнали и опорочили идеята на общинското ръководство да изпълни проект за реновиране на парк Бачиново, с кредит.

„Идеята за разрушаване показва ясно и категорично, че срещу намерението ми да развием тази зона, стоят разрушителни сили. Вече е пределно ясно, че целта на определени кръгове е аквапаркът да бъде унищожен и както прогнозирах, да се подготви почвата и парк Бачиново на следващ етап да бъде застроен, казва кметът Илко Стоянов.

„За първи път същинските намерения на група хора, скрити зад маската на протестъри излизат наяве. Те се опитват да прокарат тезата, че Благоевград няма нужда от градски плаж.

Аз твърдя точно обратното – жителите на общината трябва да могат да се възползват от природните богатства. Опитвам се да надградя направеното като желанието единствено е, градът е да достигне блясъка на един от най-привлекателните и развити областни центрове в страната, какъвто бе преди години.

Кметът не вижда добра възмоност в това аквапаркът да бъде отдаден на концесия.

Видяхме докара е ни докара една концесия-до пълна разруха, а в последните дни стана ясно, че концесионерът на плажа в съседна община не си е плащал водата с месеци.

Концесионърт може да постави ограничения за ползване, които да са в ущърб на обществото и ние благоевградчани го изпитахме на гърба си.
Докато аз съм кмет няма да допусна частните интереси да надделят над обществените.

Гражданите трябва да знаят, че към днешна дата цялата зона от въжения мост при плажа до механа „Воденцата“ е без статут на парк, което я прави силно апетитна за застрояване от определени кръгове.

Няма да допусна застрояване на Бачиново и до края на мандата си се надявам да утвърдя статута на тази зона като парк- без право на каквото и да е строителтво., категоричен е градоначалникът.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене