Скачат цените на пакетите в Банско, ето с колко

Този сезон ще бъдем много предпазливи по отношение на ценообразуването, за да задържим туристите, заяви Малин Бистрин

С близо 15 % скачат цените на пакетните услуги в Банско, потвърди председателят на съюза на туристическия бизнес в града Малин Бистрин, цитиран от „Вяра“.

“Ще бъдем много предпазливи по отношение на ценообразуването, тъй като икономическите процеси се отразяват пряко върху състоянието на туристическия бранш, не само тук, но и в цялата страна. Цените на пакетите са различни, в зависимост от категорията на хотелите. Те вече са качени и всеки може да се запознае “, коментира Бистрин.

“Разбира се, че всичко, което се случва в страната се отразява на бизнеса. Сами разбирате, че във всяко семейство първите разходи, които се съкращават са свързани именно с пътуванията и почивките.
Ние го осъзнаваме много добре и по тази причина ще се стремим да бъдем максимално предпазливи по отношение на цените на предлаганите услуги, за да можем да задържим туристите и да им предложим добър сезон.

 

В този аспект работи и концесионерът на ски-зоната, който вече пусна карти за ранна продажба, което отприщи търсенето. В същото време няма как да задържим старите цени, тъй като всичко вече е по-скъпо. Нашият продукт е такъв, че в ценообразуването му влизат още десетки услуги, а те сега са с друга цена”, разказа Малин Бистрин.

Той сподели, че всички световни зимни курорти вече драстачно са увеличили цените, което според него ще благоприятства притока на туристи от чужди държави към България. Традиционно банскалии ще разчитат най-много на българите, които те определят като най-предпочитаните туристи.

“Вече имаме резервации, свързани с посрещането на празниците около Коледа и Нова година, както и предстоящата зимна ваканция.

Имаме резервации и от Израел, Англия и Турция”, сподели председателят на съюза на туристическия бизнес. На прага на предстоящия зимен сезон той определи като най-сериозни предизикателства пред бранша  икономическата обстановка в страната, войната в Украйна и липсата на квалифицирана работна ръка.

“Войната оказва сериозно влияние, тъй като заради нея намаля притокът на туристи от Русия, Украйна и други съседни държави.

Промени се и икономическата обстановка. Всички се надяваме войната по-бързо да свърши.” Въпреки всичко Бистрин е оптимист за предстоящия зимен сезон и се надява, че и тази година сезонът ще бъде успешен.

Бърз преглед на предлаганите оферти показва, че пакетната услуга за нова година варира от 2 до 5 000 лв., в зависимост от броя дни и предлаганите екстри на туристите. Най-търсени са тези, които  освен богата празнична вечеря, предлагат на туристите допълни изживявания и процедури.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене