Радослав Ревански от Брюксел: Европа продължава енергийните компенсации

В Европа се разработва механизъм, който да позволи продължаване на компенсациите за енергоносителите. Това съобщи от Брюксел кметът на Белица Радослав Ревански. Той участва 151-вата пленарна сесия на Европейския комитет на регионите, която се провежда периода 10-12 октомври 2022 г.

Ревански Брюксел

Кметовете, членове на Комитета, коментират теми от изключително важно значение за развитието на европейските градове и регионите в Европа. Официалното откриване беше направено от председателката на Европейския парламент Роберта Мецола, Васко Кордейро, президент на Комитета на регионите и Елиса Ферейра, комисар по въпросите на сближаването и реформите.

Ревански Брюксел1

Днес българската делегация се срещна и с посланика на България в Брюксел Румен Александров и неговия екип в сградата на постоянното представителство в Брюксел.

Обсъдиха се теми, които засягат българските общини – оперативните програми, Плана за възстановяване и устойчивост, енергийната криза и разбира се – войната в Украйна и последиците от нея за Европа.

Ревански Брюксел2

„Разбрахме обнадеждаващи новини от Брюксел, които касаят всички български граждани. Одобряват се голяма част от оперативните програми, други са в процес на одобрение и сме доволни да чуем, че в Европа се разработва механизъм, който да позволи продължаване на компенсациите за енергоносителите“, заяви Радослав Ревански. И допълни: „Без подкрепа от страна на Европа и съответните държави трудно хората ще могат да понесат цената на енергоносителите през предстоящия отоплителен сезон.“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене