Грома Холд отново с грижа за пътищата и хората

Въпреки че държавата не се разплаща с пътно-строителните компании в продължение на дълъг период от време, една от най-големите сред тях – Грома Холд – продължи да изпълнява ангажиментите си по поддръжка и текущ ремонт на пътищата. Макар че в летния период голяма част от техниката и екипите на компанията бяха в Смолянска област, където тече най-мащабният ремонт на пътищата в региона от години, компанията успя да задели сериозен ресурс и да направи ключови текущи ремонти и важни поддръжки на пътната мрежа в Югозападна България.

“Изпълняваме всичките си възлагания по договори качествено и в срок, въпреки сложната ситуация, в която се налага да работи нашия бранш напоследък”, коментират от дружеството.
Преди активния летен сезон АПИ постави обезопасителните гумени колчета в 17- километровата отсечка в Кресненското дефиле. В следствие на това рязко намаляха катастрофите с фатален край в един от най-опасните пътни участъци в страната, който се поддържа от Грома Холд.
Междувременно компанията стартира дългоочаквания ремонт на бул. „Европа“, който свързва АМ Струма с гр. Сандански. По това трасе Грома Холд изгражда нови канал и водопровод и обособява две ленти в двете посоки, разделени с остров. В участъка ще бъдат положени нови тротоарни настилки, автобусни спирки, улично осветление, маркировки и знаци. За любителите на еко транспорта ще има и велоалея. Трасето от 1 км. 60 м. е едно от най-натоварените в района. То е връзката на южния туристически град със София и Гърция.

Трафикът от и за Гърция пък се улеснява значително от пуснатия нов 3-километров участък на АМ „Струма“ след тунел „Железница“. Грома Холд е основен участник в изграждането на трасето, което е част от Лот 3.1 „Благоевград – Крупник“ на автомагистралата. То се включва в приоритетния проект 7 на ЕС за развитие на Трансевропейската транспортна мрежа по автомагистрална ос „Игуменица /Патра-Атина/ – София – Будапеща“.
“За нас е привилегия да допринасяме за строежа и развитието на националната инфраструктура. Строим отговорно, със съзнанието, че всичко това ще се ползва от поколения напред! Полагаме максимални усилия така, че обществото и бизнесът да виждат в наше лице стабилен и отговорен партньор!”, казва Виктор Велев.

Освен с мащабната инфраструктура Грома Холд се занимава и с изграждане на пътищата до всеки дом – и в градовете, и в селата. В момента екипи на фирмата са позиционирани на 5 от ключовите улици в град Трън, като някои от тях компанията изгражда от нулата – от трасирането до асфалтирането. Полага нови бордюри и повдига шахти. Изгражда също така укрепващи габиони и канал за мръсна вода.
“Благодарността на хората е най-голямата ни награда- когато ремонтираме дадена улица, която цялата е била в кал до преди това, хората да дойдат и да ни кажат: “бъдете живи и здрави”! Няма по-голямо удовлетворение от това!”, споделят от дружеството.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене