ОФК „Пирин“ подгони феновете за грухтенето и бомбичките, ултрасите контрират: „С бели кърпи и фракове ли да идваме на стадиона“

офк пирин фенове

Шефовете на ОфК „Пирин“ реагираха остро срещу мал­цината фенове на орлетата, които посрещнаха с грухтене тъмнокожите футболисти на „Лудогорец“ и огласиха ста­дион „Христо Ботев“ с кано­нада от бомбички в спарингите с шампиона и с „Пирин“ /ГД/. Недоволството от пове­дението на ултрасите хората на „Дъбравска“ 1 изразиха със специална декларация, в която се казва:

„Уважаеми привърженици, във връзка с проведените две контролни срещи на стадион „Христо Ботев“ с отборите на „Лудогорец“ и „Пирин“ /Гоце Делчев/ бихме желали да ви обърнем внимание на след­ното: За действия или бездей­ствия, с които се обижда дос­тойнството на лице или група лица чрез презрителни, дис­криминационни или унизи­телни думи или действия, свързани с раса, цвят на ко­жата, език, религия или произход, на извършителя и на футболния клуб се налагат много сериозни наказания. За подобни нарушения на ОФК „Пирин“ може да бъде наложена глоба в размер на 37 500 лв., отнемане на точ­ки и изваждане от групата Ос­вен това БФС наложи стрик­тни правила за забрана за из­ползване на пиротехника – факли, бомбички и др. опасни за здравето артикули. Всяко нарушение на тези правила коства изключително нужни за съществуването на клуба финансови средства. Като клуб, който спазва правила­та и законите, ние сме пре­дали тези указания на орга­ните на реда, които охраняват двубоите на ОФК „Пирин“. Длъжни сме да предупредим, че хвърлянето на бомбички може да доведе до осъдител­ни присъди и лишаване от право на посещаване на ма­чове за сериозен период от време за провинилите се. Об­ръщаме се към вас с призив за образцово поведение по време на мачовете на клуба, така както публиката на „Пи­рин“ е печелила симпатии не­веднъж в историята на футбо­лен Благоевград. С уважение: Ръководство на ОФК „Пирин“ ЕООД – Благоевград.“

Обръщението предизвика и ответна реакция във Фейсбук страницата на лидера в Югозападната „В“ група, къде­то публикуваха мнението си две от знаковите лица в аги­тката.

Петър Димитров:

До всички фенове на „Пи­рин“ – започвайте да наблюдавате стриктно домакинските мачове на „Барселона“, по-точно поведението на публи­ката, ръкопляскате при три поредни паса, избух­вате в бурни аплодис­менти при гол и мълчите 20 мин. при получен та­къв. Мачове на „Лацио“, „Наполи“, „Рома“, „Ми­лан“, „Ювентус“, „Ливър­пул“, „Олимпик“ /Марси­лия/, ПАОК, ПАО, „Оли- мпиакос“, „Дортмунд“, „Партизан“, „Звезда“, турски отбори, такива от Аржентина и т.н. са строго забранени!!!

Методи Кехайов:

Ама нали тази така нарече­на пиротехника – факли, бомбички и др. опасни за здравето артикули – се продават в магазина? И цигарите, и алкохолът са опасни за здравето, ама никой не е глобен. За едни може – „Левски“, ЦСКА, за други не може. Как би изглеждал „Сан Сиро“, „Олимпико“ без пиротехника? За Нова година мо­же, на стадиона не може. За обидите нас, бълга­рите, на запад ни наричат „цървулите на Европа“, а ние тука не можем да ги наричаме „Белчо“ нап­ример. Даже си е комплимент. Следващия път с бели кърпи ли да идем на стадиона? Да си изклю­чим телефоните? С фракове да се облечем? На­редбите са и се създават, за да се нарушават. Да го д..а БФС, фенове от всички клубове, обедин­явайте се!

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене