ЛЮБОПИТЕН КАЗУС! Треньорът без лиценз на „Пирин“ /Рз/ отнесе наказание като футболист

Любопитен казус се заформи след кръга в Югозападната Трета лига миналия уикенд, в който играещият треньор на „Пирин“ /Рз/ Димитър Мавродиев получи червен картон като футболист при домашното равенство 2:2 със „Септември“ /Сим/ и отнесе наказание от един мач. Оказа се обаче, че поради липса на лиценз на титулярния наставник в протоколите като старши е вписан Димитър Падарев, макар че подобни фиктивни заменки са в разрез с разпоредбите на БФС.

„Такова понятие играещ треньор не съществува в наредбата – или си картотекиран като футболист, или като треньор. В противен случай се получава абсурдната ситуация хем да си наказан с лишаване от права, хем да си на пейката или на терена“, поясниха от футболната централа, което праща автоматично Мавродиев на трибуните за визитата на разложани в Самоков.

В навечерието на двубоя пък домакините от „Рилски спортист“ почерпиха от примера на „Вихрен“ и премахнаха таксите за децата от клубната школа, където с местните таланти работят две познати имена на любителите на най-популярната игра – Петър Аджов и Васил Киров.

С два наряда в рамките на 24 ч. се сдоби благоевградският рефер Борислав Цветков, който

днес е пратен на срещата между „Балкан“ и дубъла на софийския „Септември“ в компанията на Феим Мусанков и Георги Стоянов, а на следващия ден ще надува свирка на женския сблъсък между „Спортика“ и „Севлиево лейдис“ в Рилци, където негови помощници по тъча са елитният лайсмен Николай Попниколов и Атанас Тимев.

Смесена радомирско-пернишка бригада пристига в Гоце Делчев за ключовия мач на закъсалия „Пирин“ с новака „Левски Раковски“. Двата тима извежда Кирил Кирилов, ще му асистират Тони Кирилов и Мартин Никифоров. Реда по скамейките и смените ще съблюдава благоевградчанинът Блатой Манов, делегатските функции са възложени на бившия вратар на „Беласица“ Милан Каратанчев.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене