Вчера бе гласуван и отказът на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов от място в Народното събрание и на други избрани за народни представители.

Вечерни новини! Вижте кои са новите 240 депутати

Централната избирателна комисия прие решение, с което обяви поименно избраните 240 депутати в 48-ото Народно събрание. Решението се публикува в Държавен вестник.

Пълният списък с имената на новите народни представители може да прочетете тук. Преди това в комисията постъпиха заявленията от 26-имата избрани за депутати от два многомандатни района, в които те посочиха от къде ще реализират мандата си.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ избра Шумен пред Кърджали.

Корнелия Нинова от БСП ще е депутат от София, съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев избира Хасково, председателят на „Български възход“ Стефан Янев ще е депутат от София град, а Христо Иванов от „Демократична България“ от Пловдив.

С приемането на решението за новите депутати обявихме всички резултати от изборите за народни представители на 2 октомври, обяви председателят Камелия Нейкова.

ЦИК заличи като избрани за депутати още двама представители на политически сили въз основа на постъпили от тях заявления. Това стана на онлайн излъчвано заседание на изборния орган.

На база на заявление от 7 октомври т.г. от Деян Николаев Николов, регистриран кандидат за депутат от листата на „Възраждане“ в 24 Многомандатен изборен район София, комисията реши той да бъде заличен от списъка в листите на „Възраждане“ в 24 МИР в столицата.

Гласувано беше и аналогичното искане от 6 октомври т.г. от Димитър Иванов Аврамов от кандидатската листа на ДПС в 12 изборен район-Монтана. В заявлението си той също обявява, че желае да бъде заличен и да не бъде обявен за избран за народен представител. С решението на ЦИК той следва да бъде заличен от списъка, в който попада.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене