Като отговорна към читателите си медия Топ Преса се обърна и към лекар, дипломиран медицински специалист, който да даде становище по този въпрос.

Топ Преса по следите на мистериозен КЕТАП, лекуващ всички болести! Знахар в Корница притежава мистериозното печатно издание!

Преди да презентираме информацията, която изровихме от тайните на местното мюсюлманско общество, сме  длъжни да уточним на широката ни аудитория какво е „кетап“. Буквалният превод е най лесен – Идва от арабското „كتاب“ – в превод „книга“, „документ“. А в нашия случай обаче, не просто книга или документ, а нещо много свещено, според нашите приятели мюсюлмани – книга със сила близка до Корана.

Вие драги читатели на най – голямата медия в югозападна България, как ще приемете информацията, като ви споделим, че според не малък кръг хора от всички слоеве на местното общество из региона „обикаля“ книга – кетап, която буквално може да лекува всички болести? Налудничаво нали? Признаваме си ние като журналисти от местната медия, реагирахме по същия начин докато не срещнахме човек, който ни заяви че е излекуван от „кетапа“ в Корница. По думите на наши читател, книгата била в ръцете на знахар от неврокопското село и приятел му препоръчал да го посети и да пробва дали ще се излекува. Заболяването му било сериозно, но не било в краен стадий…

„Само две седмици лечение чрез „кетапа“ и изследванията ми се подобриха. Днес съм много добре…“ казва ни човекът, чието име сме гарантирали, че няма да споменем. И тук не приехме информацията за чиста монета. След такъв разказ, мислите на човек по скоро биха се насочили към ефекта „плацебо“. Ровейки се по темата обаче, наш редактор попадна и на жена от село Мосомище, която пък твърди, че получила дарба след „среща“ със „свещения кетап“. Нееврокопски адвокат твърди, че завинаги се разделил с „диабета“ след беседи с „кетапът“, жена от Гоце Делчев с репродуктивни проблеми заченала след „лечение с кетапа“…

Убедени сме, че вече в главата ви се роди въпроса – защо не разказваме с подробности. Как така лекува тази книга? Каква е тази книга? Отговорите които имаме до тук не са много подробни. Условието да получиш „себап“ или „лек“ от кетапа, е никога да не издаваш тайните му, това което си видял, правил и чул по време на сеанса, беседата или лечението вие си го формулирайте…Разкажеш ли нарушиш ли обета за мълчание – всичко те връхлита отново.  Второ въпросният „кетап“ е много стара, древна дори свещена книга и не всеки може да „работи“ с нея. За сведение според представител на мюсюлманското вероизповедание в България има само един брой от въпросната книга, която се предава от човек с познание на човек с познание. Тук сме напълно съгласни, защото правейки всичко възможно да я снимаме и да помолим човек да ни я снима, получихме отговор че сега „кетапът“ е в Родопите в някое село при човек с „познание“ но скоро щяла да се върне в Корница. Иначе казано „хората с познание“ да боравят с кетапа, явно си имат нещо като вътрешна връзка или своя мрежа, което прави историята още по интересна поне за нас.

Като отговорна към читателите си медия Топ Преса се обърна и към лекар, дипломиран медицински специалист, който да даде становище по този въпрос. И неговият отговор така ни шокира, че решихме да включим темата в нашия шорт лист. Според доктора, който държи да не му публикуваме името, в случая се касае за много древна медицинска арабска книга. „Това е знание, което въплъщава в себе си основите на медицината съчета със вярата и силата на духа…“, твърди медикът за Топ Преса. Той е убеден, че това са първите трудове на хора дълбоко запознати с първите знания по медицина и със сигурност от тази много стара древна книга произлизат първите знания за така наречената ирисова диагностика.

Науката за диагностика по промените, които се наблюдават на ириса се нарича иридология и тази наука идва от древни времена. Чрез метода се извършва бързо и цялостно определяне на здравословното състояние, на база интерпретация на адаптационно-трофичните изменения в ириса.

Разглеждат се подробно неговата структура, цвят, плътност и други. Характерно е, че промените в ириса зависят пряко от моментното здравословно състояние. Локалните промени в цвета се откриват значително по-лесно при светли очи в сравнение с тъмните. Положителните страни на метода са, че се осъществява по безкръвен и безболезнен път. Освен това продължителността на прегледа е кратка – в рамките на 10-15 минути. Освен това могат да бъдат спестени допълнителни изследвания, свързани и с рентгеново облъчване.

 Преимуществто на диагностиката е, че може да се прилага като профилактика – за откриване на заболявания, които протичат без изявена симптоматична проява. Може да се прилага във всички възрасти, като при деца се препоръчва диагностиката на ирис да започва след навършване на 2-годишна възраст.

При слабост на даден орган се образуват елипсовидни сиви петна или затворени линии. Според своето разположение те насочват в кой от органите е настъпил някакъв патологичен процес. Включително могат да бъдат откривани локализации на токсични отлагания в някоя система.

Следва продължение…

П.С. – В Русия се продава лекарство с името КЕТАП което е мощен антидепресант! 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене