Кой ядоса Поли?! Кметът Ап. Апостолов обявява публичен диспут на всички, които се плашат от община Симитли

Кметът Апостол Апостолов обявява публичен диспут на всички разбирачи, професори, анализатори и по*ерковци, които се плашат от община Симитли. „Часът и мястото изберете Вие! „, това каза днес кметът на Симитли, по повод изявление на МВР министър Ив. Дерменджиев, че градоначалникът  е притеснявал  членовете в една от секциите в общината, агитирайки за сина си, депутатът Стефан Апостолов.

Според шефа на МВР, прокуратурата не е повдигнала обвинение срещу кмета за действията му, което показвало, че крехкото доверие между двете институции е в опасност, защото са отказали да образуват разследване.

Министърът вероятно има предвид ситуация в село Долно Осеново, където в изборния ден възникна напрежение, след оплакване на жители от селото до общинският кмет, че не им разрешават да гласуват с придружители.

Това провокира кмета Апостолов да отиде на място, за да се запознае със случая. Според членове на СИК имало отправени вербални закани и заплахи и бе депозирана жалба в РИК. От своя страна от ГЕРБ реагираха с контражалба, заявявайки, че представители на ПП“Продължаваме промяната“ пречат на изборния процес в селото. На място пристигна полиция и до задълбочаване на конфликта не се стигна. Явно е обаче, че някой достатъчно драматично е обрисувал случката по върховете на вътрешното министерство, за да се стигне до коментара на министър Дерменджиев.

Според кмета Апостолов, случаят се коментира от всякакви хора, с всевъзможни легенди, а всъщност не се е случило нищо сериозно, което да предизвика такъв обществен интерес. “ Нито съм агитирал, нито съм се заканвал, но ако някой се плаши, да заповяда да си поговорим на диспута, заяви кметът, който е най-дълго управляващия кмет в област Благоевград.

Синът му Стефан Апостолов пък е рекордьор по преференции, ненадминат в цялата страна. Истерията около случая Долно Осеново прилича на целенасочена политическа злоба и поръчка за дискредитиране  към доказано успешния кмет Апостол Апостолов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене