Кирил Добрев пуснал жалба в прокуратурата срещу Корнелия Нинова

Прокуратурата взе в свои ръце вътрешнопартийния преврат в БСП, обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в изявление от централата на партията. По думите й прокуратурата не е инструмент за правосъдие и справедливост, а е бухалка за неудобните.

Тя съобщи, че вчера е получила призовка да се яви на разпит и да предостави запис и заверени копия на стенограма и протокол от заседание на Националния съвет на БСП в края на август т.г. Поводът е образувана прокурорска проверка по жалба на Кирил Добрев. Призовки са получили и други двама членове на Националния съвет на БСП Борислав Гуцанов и Гергана Алексова.

Нинова посочи, че Добрев беше изключен от партията, а съдът отказа да впише това изключване. Добрев идва на Национален съвет, присъства, изказва се два пъти и сега жали, че не е допуснат на Национален съвет, каза тя. Преписки за престъпници стоят с години на прокурорските бюра, а това нещо е задвижено в рамките на един месец, отбеляза още Нинова.

Лидерът на БСП обяви, че няма да предостави и „един лист документ“ от партийни събрания на прокуратурата и тримата няма да се явят на разпит. Да дойдат и да ни отведат принудително на разпит защо и какво сме говорили на партийно събрание, добави тя.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене