Свикват комисия за избор на нов директор на МБАЛ Разлог

Комисията за избор на нов директор на МБАЛ Разлог се събира на първо заседание днес. Съставът от двама лекари, двама представители на Община Разлог, и директора на РЗИ- Благоевград, приет от Общински съвет- Разлог през месец юли, предстои да разгледа три кандидатури за управление на болницата, подадени до крайния срок на конкурса – 30 септември.
„През годините, когато са протичали неясни конкурси, започваха много инсинуации, коментиране по социалните мрежи и в града, предварително квалифициране на кандидатите не само за директор на болницата, а и за друга важна и отговорна позиция в община Разлог. Чрез пълна прозрачност на този конкурс, без ограничения, дадохме възможност на максимален брой кандидати да изявят желанието си за управление на МБАЛ- Разлог. Апелът ми е да оставим експертите свободно и спокойно да изберат най- подходящият от тримата кандидати и да дадат своето становище. От тяхното решение и избор зависи бъдещото на МБАЛ, дали кандидатите могат да предложат една по-добра посока за развитие в сравнение с досегашната.
Нека изчакаме приключване на тяхната дейности, а общинските съветници свободно, спокойно и информирано да вземат окончателно решение след като комисията класира кандидатите.“, апелира обществото да не прибързва в преценката си, да охулват или величаят даден кандидат зам.- кметът Иван Гюров.
След протичане на първата среща на комисията, следва решение за изискване при необходимост на допълнителна документация от кандидатите, оценка бизнес планове за развитие на МБАЛ и събеседване с допуснатите кандидати. Крайното решение за назначаване на нов управител предстои да бъде взето от местния парламент на редовно заседание в края на месец октомври.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене