Районната избирателна комисия в Благоевград от своя страна излезе със свое решение, с което указва на СИК № 34 в с. Брезница да спазва правилата

Пунта мара със сигнал срещу кмета на Брезница, намесвал се в изборите?

В сигнала се посочва, че Иса Сакали постоянно влиза в СИК № 34 и настоява да бъде придружител на избиратели. Областният предизборен щаб на ГЕРБ подаде сигнал в РИК – Благоевград, срещу кмета на гоцеделчевското село Брезница. 

Посочено е, че същият постоянно влиза в СИК № 34, където настоява да бъде придружител на избиратели. Изложени са твърдения, че в същата изборна секция се гласува с хартиени бюлетини и кметът иска да ги попълва от името на придружаваните от него избиратели.
Навежда се в сигнала, че Иса Сакали влиза в пререкания с членовете на СИК № 34 и в частност с нейния председател Марияна Делииванова, като се опитва да се намесва в работата на комисията.
Направено е искане да се предприемат мерки по случая с оглед спазването на ИК.
Районната избирателна комисия в Благоевград от своя страна излезе със свое решение, с което указва на СИК № 34 в с. Брезница да спазва правилата на Изборния кодекс и методическите указания на ЦИК по неговото прилагане, като не допуска тяхното нарушаване с което сигналът се оказва просто една поредна политическа „пунта мара“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене