Откриха трикилометров участък от АМ“Струма“

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков откри новия трикилометров участък от автомагистрала „Струма“ от тунел „Железница“ до пътен възел Симитли. Шишков преряза лентата и връчи Акт 16 на ръководителя на Оперативна програма „Транспорт“, по която се изгражда автомагистралата. Изграждането на участъка до входа на Креснеското дефиле се бави повече от две години.

„Считаме, че макар и минимално ще бъде облекчено движението в района. Свлачището преди тунела затруднява пускането на целия участък“, каза Иван Шишков. За проблема той е бил информиран в рамките на миналия служебен кабинет.

„Възложихме проект за укрепване на свлачището, който е готов и предстои да бъде одобрен от МРРБ, посочи министърът. Идеята е да бъде пуснато движението в целия участък. Укрепването на свлачището ще бъде в два етапа. „Надяваме се в рамките на три месеца строителят да извърши първия етап на укрепването, така че да може да бъде пуснато цялото движение. В средата на следващата година ще завърши укрепването на цялото свлачище“, уточни Иван Шишков.

Другото свлачище преди тунела в посока Благоевград е по-малко проблемно. То ще бъде укрепено преди да бъде пуснат тунелът.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене